Zahtevna križanka za novo vodstvo

V igralski križanki Nogometnega društva Gorica je veliko praznih polj, kar je v zadnjih poletjih sicer že praksa. Letos pa je položaj po vseh dogodkih v in okoli kluba še bolj zapleten kot sicer.

Amedej Vetrih (z žogo) je pogodbeno vezan s Parmo tudi za 
prihodnjo sezono.  Foto: Leo Caharija
Amedej Vetrih (z žogo) je pogodbeno vezan s Parmo tudi za prihodnjo sezono.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Naj ostanem ali grem, je glavno vprašanje med akterji, ki so članski ekipi ND Gorica priborili prvoligaški status. Dilema je na mestu, pri čemer na odločitve vpliva kopica dejavnikov. Prve so seveda denarne možnosti kluba, ki je obremenjen z dolgovi iz preteklosti in ima že zato omejen manevrski prostor. Dolgovi so tudi ovira za občutnejši vložek večjih pokroviteljev v prvi fazi reševanja kluba.

Pogledi so bili v teh dneh usmerjeni tudi proti Parmi, kjer pa so znova preložili odločitev o usodi kluba in s tem športnih dolgov do upnikov, med katerimi so tudi Novogoričani. Povezav z italijanskim klubom pa je še nekaj. Alen Jogan, Matija Širok in Amedej Vetrih so Parmini igralci, posojeni Gorici, in na osnovi njihovih prestopov naj bi Novogoričanom pripadla odškodnina. Nekaterim konec junija poteče pogodba, drugi imajo veljavno pogodbo z Italijani še za prihodnjo sezono. Če bo šla Parma v stečaj, bodo avtomatično prosti, sicer (še) ne.

Nova uprava s predsednikom Harijem Arčonom, ki je s starim vodstvom v teh dneh opravila primopredajo, je že imela informativne pogovore z igralci in strokovnim štabom ter jim predstavila izhodišča. Dejstvo je, da večini potečejo pogodbe, tudi sicer pa jih lahko zavoljo zaostalih izplačil v pretekli sezoni predčasno prekinejo. Na podlagi pogovorov s strokovnim štabom so sicer sestavili seznam želja oziroma zasedbo, s katero bi v prihodnji sezoni tekmovali v prvi ligi. Jedro naj bi tvorili povečini domači igralci in trenerji, s katerimi so uspešno končali sezono. V klubu se zavedajo, da so v tem trenutku ranljivi. Igralci seveda tehtajo opcije na tržišču. Zanimanje zanje obstaja.

Jedro ekipe naj bi tvorili domači igralci in trenerji, s katerimi so uspešno končali sezono.

Pod drobnogledom je zlasti 19-letni Blessing Eleke, ki je z nekaterimi prebliski opozoril nase. Nigerijski napadalec ima še veljavno pogodbo z Novogoričani za prihodnjo sezono, je pa tako kot njegova rojaka Marshal Johnson in Osuji Amarachi pod okriljem bivšega člana uprave in do konca junija še vedno športnega direktorja ND Gorica Micheleja Dal Cina. Nabilu Taiderju se je v Gorici iztekla pogodba, Lorenzo Pasqualini in Matteo Boccaccini pa sta bila v vlogi posojenih nogometašev.

Novogoričani naj bi priprave na novo sezono začeli 22. junija.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano