Zadovoljni s četrtim mestom

S trinajstimi zmagami in devetimi porazi so košarkarji Plame pur svojo četrto sezono med drugoligaško druščino sklenili na visokem četrtem mestu in s tem izpolnili predsezonska pričakovanja.

Anže Srebovt (z žogo) je bil tudi v minuli sezoni steber 
bistriške ekipe. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Anže Srebovt (z žogo) je bil tudi v minuli sezoni steber bistriške ekipe. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ILIRSKA BISTRICA > “Vso sezono smo igrali konstantno, kar kaže, da smo bili v pravem ritmu treningov. Imamo ekipo, ki predstavlja odlično mešanico izkušenih igralcev in mladih, ki so na dobri poti, da v prihodnosti postanejo nosilci članske ekipe,” je igre svojega moštva ocenil trener Rok Dežman. Z uspešno premierno sezono na klopi Plame pur si je prislužil podaljšanje pogodbe. Bistričani so s petimi zmagami v uvodnih šestih krogih napovedali boj za najvišja mesta, a je hitro postalo jasno, da bosta ljubljanska Ilirija in sežanska Mesarija Prunk vendarle pretrd oreh. Pred njih se je v izenačeni konkurenci nazadnje s točko prednosti vrinila še ekipa Triglava. Prav sosedska dvoboja z mesarji sta predstavljala vrhunec sezone, tradicionalno številčni ljubitelji košarke pa so v športni dvorani Antona Žnideršiča tudi minulo sezono lahko spremljali več izjemno zanimivih dvobojev.

Pogled na končno statistiko pove, da sta bila tudi letos v glavnih vlogah moštva nenadomestljiva Anže Srebovt (17,3 točke in 7 skokov na tekmo) ter Tilen Zalar (11,4 točke in 5,6 podaje). Po težavah s poškodbami je svoj velik potencial končno potrdil Robi Hreščak (13,3 točke in 4,7 skoka), približno 26 minut igralnega časa na tekmo sta solidno izkoriščala tudi Uroš Jenko (7,8 točke) in Jaka Brlan (10,3 točke).

S prihodom Dežmana je želelo vodstvo kluba večji poudarek nameniti delu z mladimi, zato so več priložnosti za nabiranje izkušenj dobili tudi komaj 15-letni Kristjan Derenčin, 17-letni Jaka Malečkar ter leto starejši Dominik Frlež, kar je dobrodošel podatek pri sestavi ekipe za naslednjo sezono. Strokovni štab je že zavihal rokave in išče morebitne okrepitve, s katerimi bi Plama pur zadržala mesto v zgornji polovici druge lige in tako ostala med uspešnejšimi klubi na Primorskem.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano