Zadnji poletni vrhunec

Po dopustniškem mrtvilu je turnirsko malonogometno dogajanje na Primorskem doseglo še zadnji poletni vrhunec. V zadnjih dneh so bili odigrani štirje turnirji, konec tedna pa jih je napovedanih prav toliko.

Na turnirju v Kamnjah so zmagali rdeče-črni veterani Primorja.  Foto: Igor Mušič
Na turnirju v Kamnjah so zmagali rdeče-črni veterani Primorja.  Foto: Igor Mušič

PRIMORSKA > Tudi tokrat po aktivnosti prednjači Posočje. Na najzahodnejši turnir v Sloveniji je ŠD Breginjski kot na Kobariško privabilo kar dvanajst ekip. Slavilo je moštvo Idrskega pred Mlekarnco in LG teamom. Posamične nagrade so si prislužili Danijel Vuk (najboljši igralec), Jaka Skočir (najboljši vratar) in Tomaž Gregorčič (najboljši strelec).

Na turnirju v Idrskem se je zbralo šest veteranskih in enajst članskih ekip. Med veterani je zmagalo moštvo Kamp Nadiža, pred Žago in Livkom. Pri članih je bila najboljša Žaga pred domačini in Sočo. Najvišje igralske ocene je dobil domačin Marko Ručna, mrežo je najbolje čuval Deni Krivec (Žaga), najstarejši veteran pa je bil Ivan Gorenšček s 67 leti.

V Vipavski dolini so se tokrat potili v Kamnjah, kjer se je zbralo šest ekip sosednjih krajev, priredili pa so tudi športne igre za najmlajše. Najuspešnejši so bili veterani Primorja, ki so v finalu z 1:0 premagali Potoče. Tretje mesto so zasedli mladi rokometaši Ajdovščine, četrto pa domačini. Največ zadetkov je dosegel veteran Primorja Mirko Lokar.

Po daljšem času so se malega nogometa naužili tudi na Idrijskem. Na turnirju Čipkarija je nastopilo enajst ekip. Zmagovalni pokal je dvignila ekipa Ključavničarstva Kunc, ki je v finalu s 3:0 odpravila moštvo S.P. Danijel Furlan. Najboljši igralec turnirja je bil član zmagovalnega moštva Tilen Rihar.IM


Najbolj brano