Zadnji dan EP v Solkanu brez slovenskega finala

V Solkanu se je danes končalo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Na Sočo so se podali dvojci in kajakašice, v polfinalih pa smo imeli tudi pet slovenskih čolnov, a se nobenemu ni uspelo uvrstiti v finale.

Na Sočo so se podali dvojci in kajakašice, v polfinalih pa smo 
imeli tudi pet slovenskih čolnov, a se nobenemu ni uspelo 
uvrstiti v finale. Foto: Jure Batagelj
Na Sočo so se podali dvojci in kajakašice, v polfinalih pa smo imeli tudi pet slovenskih čolnov, a se nobenemu ni uspelo uvrstiti v finale. Foto: Jure Batagelj

SOLKAN > Zelo hitra je bila na progi kajakašica Ajda Novak, ki je v konkurenci do 23 let postavila enega najhitrejših časov, a je bilo zadnjo usodnih 52 kazenskih sekund. Tudi z dotikom bi bila še vedno uvrščena med najboljše polfinalistke, a so izpuščena vrata pomenila obstanek v polfinalu. Na koncu je zasedla 18. mesto. V istem polfinalu je veslala tudi Neža Vrevc, ki je na progi naredila dva dotika, kar jo je uvrstilo na končno 15. mesto. Naslov evropske prvakinje je osvojila avstrijska kajakašica Viktoria Wolffhardt, hči nekdanjega kajakaša iz Solkana. Drugo mesto si je priveslala Britanka Kimberley Woods, tretje pa Nemka Lisa Fritsche.

V konkurenci kajakašic med mladinkami je veslala Lea Novak. Predstavnica tacenskega kluba je zasedla 15. mesto. Naslov evropske mladinske prvakinje iz lanskega leta je ubranila Poljakinja Klaudia Zwolinska, druga je bila Slovakinja Michaela Hassova, tretja pa Španka Laia Sorribes.

Na startu sta bila tudi dva slovenska mladinska dvojca. Nejc Polenčič in Štefan Božič sta domače evropsko prvenstvo sklenila na 12. mestu, Aljaž Jug in Erazem Šavli pa sta bila 15. Evropska mladinska prvaka sta postala Rusa Pavel Kotov in Sergei Komkov, druga sta bila Poljaka Jakub Brzezinski in Kacper Sztuba, tretja pa Nemca Eric Borrmann in Leo Braune.

V konkurenci dvojcev do 23 let, kjer slovenskih predstavnikov na prvenstvu ni bilo, sta slavila Slovaka Matuš Gewissler in Juraj Skakala, pred branilcema naslova Michalom Wierciochom in Grzegorzom Majerczakom s Poljske ter Rusoma Nikolajem Škliarukom in Igorjem Mikhailovim.

S koncem evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Solkanu sicer ni konec največjih kajakaških tekmovanj letošnje sezone v Sloveniji. Med 9. in 11. septembrom bo v Tacnu namreč potekala finalna tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v sezoni 2016.

STA


Najbolj brano