Zadnja tekma doma

Po uspešnem nastopu na pokalu Adecco se bodo slovenski košarkarji drevi še zadnjič pred pričetkom eurobasketa predstavili slovenskim navijačem. V Stožicah jih ob 20.05 čaka dvoboj s Srbijo.

Nekdaj odlična igralca, zdaj pa selektorja: (z leve) srbski 
Aleksandar Đorđević in slovenski Jure Zdovc. Foto: Simon Maljevac
Nekdaj odlična igralca, zdaj pa selektorja: (z leve) srbski Aleksandar Đorđević in slovenski Jure Zdovc. Foto: Simon Maljevac

LJUBLJANA > Dober teden dni pred začetkom evropskega prvenstva je stanje v taboru slovenske košarkarske reprezentance presenetljivo mirno. Selektor Jure Zdovc je zadovoljen s pripravljenostjo svoje ekipe, celo izrazil je željo, da bi se eurobasket začel že ta konec tedna. Do prvega sodniškega meta v zagrebški Areni bo moral Zdovc vendarle še malce počakati, za zaključek priprav pa njegove izbrance čakata še dva obračuna s Srbijo. Prvi bo na sporedu drevi v Stožicah, v soboto pa bo slovenska izbrana vrsta gostovala v Banjaluki. “Zagotovo si na vsaki tekmi želim zmage, zato težko vnaprej razmišljam o določenih rotacijah. Nekaj več minut bodo dobili košarkarji, ki so se zadnji priključili izbrani vrsti. Z igrami v Kopru sem zadovoljen. Čas za analize bo po tekmah s Srbijo,” je na včerajšnjem druženju z novinarji povedal Zdovc, trenutno prvi zvezdnik njegove ekipe Zoran Dragić pa je dodal: “Tekmi proti Srbiji bosta več kot dobrodošli, saj gre za reprezentanco, ki je favorit za eno izmed odličij. Stanje v moštvu je dobro, v zadnjem tednu pred pričetkom evropskega prvenstva moramo narediti še korak naprej.”

Srbija je v pripravah zabeležila niz šestih zmag, izgubila je le eno tekmo. Za obe ekipi bosta to zadnji dve preizkušnji pred evropskim prvenstvom.

Pričakovanja pred zanimivima pripravljalnima obračunoma je predstavil tudi selektor aktualnih svetovnih prvakov Aleksandar Đorđević, ki ga že v skupinskem delu v Berlinu čaka vse prej kot lahka naloga. “Naša skupina je zagotovo najtežja, zato smo temu prilagodili načrt priprav. Že v prvi tekmi se bomo pomerili s Španci in takrat bomo morali biti že vrhunsko pripravljeni. Slovenci bodo dober test za naše moštvo. Zoran Dragić je vodja moštva, med njegovimi soigralci je kar nekaj izkušenih košarkarjev,” je pojasnil Đorđević, ki ne skriva, da se Srbija na prvenstvo stare celine odpravlja po medaljo. SM


Najbolj brano