Zadetki še pridejo

Gorica potrebuje za napredovanje v tretji predkrog evropske nogometne lige manjši čudež proti Moldeju. Čaka se strelski izbruh napadalcev, tudi Dejana Žigona, ki je po enoletnem premoru spet oblekel novogoriški dres.

Dejan Žigon (v modrem dresu) še čaka na svoj prvi zadetek po vrnitvi v novogoriško ekipo Foto: Leo Caharija
Dejan Žigon (v modrem dresu) še čaka na svoj prvi zadetek po vrnitvi v novogoriško ekipo Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Po porazu (1:4) na Norveškem so možnosti za zasuk na jutrišnjem povratnem dvoboju v novogoriškem športnem parku majhne. Tega se zaveda tudi Dejan Žigon, ki pa ni vrgel puške v koruzo. ”Molde nas na prvi tekmi ni nadigral. Še zdaleč nismo obupali. Imeli smo kar nekaj priložnosti, da bi iztržili precej ugodnejši izid že na prvi tekmi. Rezultatsko izhodišče ni obetavno, a jutri gremo po zmago, potem pa bomo videli, kako se bodo stvari razpletle,” je pojasnil 25-letni Žigon.

> Za uspeh bo treba zadeti. Na Norveškem in v nedeljo doma proti Domžalam vam s soigralci ni šlo najbolje od nog ...

“Verjamem, da se nam bo prej ali slej odprlo. Ustvarjamo si priložnosti, kar je najpomembnejše. Zadetki bodo že še prišli tako kot tudi zmage. Sezona se je komaj začela, dogajanje bo še pestro.”

> Pred dobrim letom dni ste bili eden najboljših strelcev 1. SNL. Kakšna so pričakovanja ob vrnitvi?

“Seveda bi si želel ponoviti strelski izkupiček iz sezone 2012/13, a poglavitno je, da igram. V Barletti sem bil v zadnjem obdobju bolj malo na igrišču. Trener je, potem ko smo izgubili možnosti za napredovanje, ponudil priložnost mladim oziroma domačim silam.”

> Z Gorico oziroma klubsko upravo se niste razšli v dobrih odnosih. Zakaj ste se vrnili?

“Preteklih dogodkov ne bi pogreval. Napake so bile z obeh strani. Zamer ni. Gledamo v prihodnost in verjamem, da je bila odločitev za vrnitev pravilna. Z Goričani sem podpisal dveletno pogodbo.”

Marshal Johnson in Ronaldo Vanin, ki sta predčasno končala prvenstveni dvoboj z Domžalami, utegneta zaigrati jutri z Moldejem. Nastop Vanina, ki so mu sešili rano na ličnici, bržkone ni vprašljiv, več pomislekov je pri Johnsonu, ki ima načet gleženj.

> Kam se lahko zavihti aktualna zasedba?

“Z nekaterimi sem že igral v Gorici, nekaj pa je tudi novih obrazov. Ekipo še sestavljamo. Ko jo bomo, bo Gorica konkurenčen tekmec. Na treningih dobro delamo in prej ali slej bo to pokazalo tudi na rezultatih. V nekaterih obdobjih so bili že vidni obrisi dobrih iger. Z nekaj okrepitvami bomo še bolj nevarni.”

> Kakšna so pričakovanja v novi sezoni?

“Ne bi rad prehiteval dogodkov. Gremo iz tekme v tekmo, potem pa bomo videli, kam nas bo to pripeljalo. Podobno razmišljam o sebi. Z dobrimi igrami in priložnostmi bodo prišli tudi goli in rezultati. Rezerv za napredovanje v igri imamo še dovolj.” ALEŠ SORTA


Najbolj brano