Zadetka ni bilo, bil pa je Anže Kopitar

Nogometaši Maribora in Luke Koper so se v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim rezultatom 0:0.

Trener koprskih nogometašev Rodolfo Vanoli. Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Trener koprskih nogometašev Rodolfo Vanoli. Foto: Tomaz Primozic/Fpa

MARIBOR > Nogometaši Maribora so na koncu sezone dvignili pokal za naslov državnih prvakov. Trinajsta zvezdica najuspešnejšega slovenskega kluba je bila zagotovljena že dva kroga pred koncem, zato je bila tekma s pokalnimi zmagovalci iz Kopra zgolj prestižnega značaja. Tekma se je končala brez zadetkov in v prazničnem vzdušju. V Ljudskem vrtu se je zbralo skoraj 8000 gledalcev, ki so se s prvaki poslovili od sezone, v kateri so doživeli ligo prvakov in osvojili peti zaporedni ligaški naslov. Spodletelo jim je le v pokalnem tekmovanju.

Stadion v Ljudskem vrtu, gledalcev 8000, sodniki Glažar (Hajdina), Skok (Ptujska Gora) in Burjan (Hajdina). Maribor: Cotman, Mertelj, Rajčević, Šuler, Viler, Vokić (od 59. Ibraimi), Vujčić, Vršič (od 73. Bohar), Sallalich (od 88. Hotić), Tavares, Zahović. Luka Koper: Rahmanović. Šme, Halilović, Hadžić, Gregorič, Guberac, Krivičić, Črnigoj, Pučko, Rahmanović (od 90. Mršič), Smrtnik (od 53. Nikolić). Rumeni kartoni: Mertelj, Šuler, Hotić; Rahmanović, Hadžić. Rdeči karton: /.

Domači so v uvodnih minutah pokazali več želje po zadetku. Igra je večinoma potekala na polovici gostov, a nevarnih akcij je ob strnjeni gostujoči obrambi bilo malo. V 25. minuti je Marcos Tavares iz bližine streljal čez gol. Do konca prvega polčasa ni bilo pravih priložnosti, so pa gledalci med polčasoma na sredini igrišča pozdravili najboljšega slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja. Vodstvo kluba mu je podarilo vijoličasti dres z enajstico na hrbtu.

Drugi polčas je bil bolj dinamičen, gledalci so končno videli več priložnosti. Koprčani bi lahko v 58. minuti povedli. Matej Pučko je podal predložek leve strani, Amar Rahmanović, ki je bil sam pred vratarjem Aljaćem Cotmanom, je žogo poslal tik mimo leve vratnice. Eno minuto kasneje se je v priložnosti znašel Tavares. Streljal je z leve strani, Vasja Simčič je žogo odbil v kot.

V 70. minuti se je Mitja Viler odločil za strel z 20 metrov. Meril je v levi spodnji kot, a je Simčič žogo odbil v kot. V 78. je Denis Halilović izvajal prosti strel s 25 metrov. Meril je natančno, Cotman pa je s skrajnim naporom ubranil močan strel. Mreži sta ostali nedotaknjeni, v Ljudskem vrtu pa se je ponovil scenarij, ko so gledalci zdrveli na igrišče, da bi dobili dragocene kose športne opreme vijoličastih, zaključno veselje pa se je preselilo na južno ploščad stadiona.

STA


Najbolj brano