Začelo se je dolgo vroče poletje

Včeraj so na Brdu pri Kranju izžrebali pare nove nogometne sezone. Z uvodnim krogom jo bodo 15. julija odprli prvoligaši, ob drugoligaškem razporedu pa so znani tudi pari prvega kroga pokala Slovenije.

 Foto: STA
Foto: STA

BRDO PRI KRANJU > Nova, 27. po vrsti, sezona v prvi slovenski nogometni ligi se bo, kot smo že vajeni, začela sredi poletja. Prvi krog, ki bo na sporedu 15. julija, takoj ponuja obračun novincev. Ankaran bo gostil kranjski Triglav z Izolanom Antonom Žlogarjem na klopi. Kranjčani so medtem podaljšali sodelovanje z Luko Majcnom, nekdanjim članom Gorice, ki jo za uvod čaka gostovanje v Krškem.

Državni prvaki Mariborčani, ki so se okrepili z napadalcem Zrinjskega Jasminom Mešanovićem, pa bodo sezono v Ljudskem vrtu odprli proti Aluminiju iz Kidričevega. Pokalni zmagovalci Domžalčani se bodo za prvenstveni uvod zoperstavili Rudarju v Velenju, preostali slovenski predstavnik v Evropi, Olimpija, pa bo gostila Celjane.

Prav ljubljanski zmaji bodo v 2. krogu, 22. julija, gostovali pri Gorici, ki jo v uvodnih štirih krogih čakajo tri gostovanja. Prvo četrtino prvenstva pa bo drugovrščena ekipa pretekle sezone sklenila z domačo tekmo proti Mariborčanom, 16. septembra.

Teden dni prej bo na sporedu primorski obračun Ankaran : Gorica. Ankarančani bodo 5. avgusta gostili Maribor, 19. avgusta pa še Olimpijo. Teden dni kasneje pridejo v ljubljanske Stožice Mariborčani. Glavnina prvoligaških tekem bo bo po ustaljeni praksi v jesenskem delu, ki se bo predvidoma končal 16. decembra z 21. krogom. Nogometna pomlad naj bi se začela 24. februarja, na sporedu pa bo 15 krogov. Redni oziroma tekmovalni del prvoligaške sezone se bo končal 27. maja.

Razširjena druga liga s 16 klubi se bo pričela 6. avgusta. Trije primorski predstavniki bodo za uvod gostovali. Brda, ki so včeraj potrdila trenersko sodelovanje s Florijanom Debenjakom, čaka obračun v Brežicah, pred dekanskim Jadranom je gostovanje v Prlekiji pri Veržeju, drugi novinec, sežanski Cherrybox24 Tabor, pa se bo meril z lanskim prvoligašem iz Radomelj.

Prvi primorski derbi bo na sporedu v 3. krogu 20. avgusta, ko bodo Brda gostila Dekančane. V 7. krogu 17. septembra bodo prišli v Vipolže Sežanci. Teden dni kasneje pa bo Tabor gostil Jadran. Jesenski del se bo končal 26. novembra, drugoligaška pomlad pa se bo z 18. krogom začela 11. marca, ko bodo v Dekanih gostovali Brici. Zadnji krog druge lige bo prav tako na sporedu 27. maja.

Vsi trije primorski drugoligaši bodo 16. avgusta začeli tudi pokalno tekmovanje. Sežanci bodo v eni izločilni tekmi gostili prvoligaša - velenjski Rudar, Brici pa se bodo na Ptuju za napredovanje v osmino finala soočili z drugoligašem Dravo. Več sreče pri žrebu so imeli Dekančani, ki jih čaka gostovanje pri članu lige MNZ Maribor Mežici. V dvoboju tretjeligašev se TKK Tolmin obeta gostovanje pri celjskem Šampionu, ki igra v severni skupini, tako kot Korotan. Gorica Maribor, Domžale in Olimpija so za uvod prosti in so neposredno uvrščeni v osmino finala.

ASO


Najbolj brano