Začeli uro pred sosedi

Članska ekipa Istrabenz plini Izola je priprave začela v ponedeljek, natanko eno uro pred sosedi iz Kopra. Prvi zbor je zagrenila le novica o novi hudi poškodbi Amela Redžića.

Tako so se izolski rokometaši potili na ponedeljkovem prvem 
treningu v novi sezoni.  Foto: Sandi Jerman
Tako so se izolski rokometaši potili na ponedeljkovem prvem treningu v novi sezoni.  Foto: Sandi Jerman

IZOLA >Predvidoma naj bi Izolani pred začetkom prvenstva odigrali sedem ali osem tekem, saj se letošnje prvenstvo začne zelo zgodaj - že 5. septembra. Odhodov iz članske ekipe doslej ni bilo, a se je poškodovanem Davidu Bubniču pridružil nesrečni Amel Redžić, ki je pred nekaj dnevi doživel prometno nezgodo in po skoraj natanko letu dni obnovil zlom ključnice. Tudi Elvin Čosić, Aleš Selišnik, mladi reprezentant Andraž Velkaverh ter novinca Žan Gjerek in Željko Kecman niso bili prisotni na prvem treningu, a se bodo vadbi priključili do ponedeljka.

Vratar Blaž Vončina, ki ga je želel nekdanji slovenski selektor Boris Denić videti v vrstah mariborskega Branika, ostaja v Izoli, vprašljiv pa je Dragan Kević, ki mu zaradi službe zmanjkuje časa.

“Če bo naš dolgoletni vratar Kević zaradi službe prisiljen končati kariero, mu bomo ponudili drugo vlogo v klubu, saj si jo je v vseh teh letih nedvomno zaslužil. Za Vončino je po koncu sezone pokazal velik interes mariborski Branik, toda zataknilo se je pri odškodnini. Blaž je za nas zelo pomemben igralec, zato smo postavili določene pogoje za njegov odhod in za zdaj Vončina ostaja v Izoli,” pravi trener izolskih rokometašev Borut Hren.

Modro četo sta poleti okrepila Žan Gjerek ter Željko Kecman. 20-letni mladi slovenski reprezentant Gjerek igra na položaju srednjega zunanjega igralca in je nazadnje nastopal za Sevnico. Žan bo hkrati razbremenil Andraža Velkaverha in zaradi drugačnega stila igre popestril paleto napadalnih akcij. Kecman, novopečeni študent Fakultete za management Univerze na Primorskem, je državljan BiH in igra na položaju zunanjega desnega igralca. Star je 26 let, ima izkušnje iz lige BiH, igral je tudi v Katarju in Nemčiji. Že lani poleti je kar tri tedne treniral z Izolani, tako da težav z vklopom v ekipo ne bi smel imeti.

Tudi finančna podoba izolskega kluba se počasi, a vztrajno popravlja. “Glede financ smo lahko zadovoljni. Igralcem ne moremo ponuditi veliko, toda plačila so redna. Lansko sezono, ki je bila na nek način prelomna, smo mirno pripeljali do konca. Zdaj točno vemo, kaj in kako, zato bo letos še nekoliko lažje. Poleg tega že potekajo aktivnosti, da bi v čim krajšem času poravnali še ostale stare dolgove do igralcev iz prejšnjih sezon. Ker je vsota vseh teh dolgov manjša od 10.000 evrov, smo na zelo dobri poti,” je pojasnil Hren.

Izolski rokometni klub so v preteklosti pogosto kritizirali zaradi slabega dela z mlajšimi selekcijami, a se je klubska strategija spremenila in rezultati so že vidni. Nazadnje se lahko Izolani pohvalijo z zmago starejših dečkov na turnirju v Banja Luki, z dobrimi nastopi igralcev letnikov 2000, 2003 in 2004 na zadnjem Eurofestu. Predvsem pa veseli dejstvo, da bo od septembra namesto dosedanjih pet v državnih ligah nastopalo kar sedem selekcij mladih izolskih rokometašev.

SANDI JERMAN


Najbolj brano