Zabil z 82,3 metra za nov rekord bundeslige

V elitnem nemškem nogometnem prvenstvu bundesligi slavijo nov rekord oziroma novega rekorderja. Na nogometni Olimp se je nenadejano izstrelil Moritz Stoppelkamp, ki ni le poskrbel za gol 4. kroga, temveč celo za gol stoletja. Vezist Paderborna je v gosteh pri Hannovru zabil gol z neverjetne razdalje 82,3 metra za zmago z 2:0 (0:0).

Moritz Stoppelkamp je  zabil gol z neverjetne razdalje 82,3 metra Foto: STA
Moritz Stoppelkamp je zabil gol z neverjetne razdalje 82,3 metra Foto: STA

BERLIN > Sedemindvajsetletni Moritz Stoppelkamp je za skoraj deset metrov prehitel prejšnjega rekorderja Giorgosa Tzavellasa (Frankfurt), ki je marca leta 2011 zabil gol z razdalje 73 metrov.

Stoppelkamp je rekorden gol dosegel zaradi slabe taktične presoje nasprotnega moštva, ko je trener pri zaostanku 0:1 vse igralce, tudi vratarja, poslal v napad in pred vrata Paderborna. Domači gol je tako ostal prazen in nebranjen, kar je v 93. minuti izkoristil Stoppelkamp, močno brcnil žogo in zadel.

“Nisem vedel, da lahko žogo brcnem tako daleč. Videl sem prazen gol in poskusil. Ko je letela po zraku, sem pomislil: 'Oh, saj bo šla res v vrata',” je bil v izjavi za nemške medije navdušen Stoppelkamp, ki je med letoma 2010 in 2012 igral za Hannover.

Novinec v elitni nemški ligi Paderborn je po štirih krogih neporažen in je z osmimi točkami na vrhu ligaške lestvice.

STA


Najbolj brano