Za zgornji del lestvice

Čeprav je Grega Nachbar sedel na klop Plame pur šele dva tedna pred pričetkom nove sezone, se mladi trener ne boji zahtevne naloge in verjame v dobre igre bistriške zasedbe.

Grega Nachbar (z žogo) še iz igralskih časov pri Kopru. Foto: Boštjan Bensa
Grega Nachbar (z žogo) še iz igralskih časov pri Kopru. Foto: Boštjan Bensa

ILIRSKA BISTRICA > “Čeprav sem bil že poleti v igri za trenerja ekipe Plama pur, me je zadnja ponudba vodstva kluba presenetila. V začetku oktobra imajo vse ekipe že bolj ali manj zaključene ekipe in zapolnjena trenerska mesta, kljub časovni stiski pa sem se odločil sprejeti iziv,” je v prvem pogovoru za PN kot glavni trener Plame pur pojasnil Grega Nachbar. Doslej je večji del svoje trenerske poti delal z mladimi upi. “V mlajših kategorijah sem prisegal na hitro in atraktivno košarko in podoben slog igre pričakujemo tudi od svoje nove ekipe. Glede na mladost in sposobnosti fantov, menim, da bi jim takšen slog moral ustrezati, seveda pa morajo biti ustrezno telesno pripravljeni. Verjamem, da bodo zadovoljni tudi bistriški navijači,” je razkril Nachbar in priznal, da se dobro zaveda, da bo njegovo delo v Ilirski Bistrici pod drobnogledom. “Plama pur je eden izmed najboljših klubov v tem delu Slovenije in vedno lahko računa na pomoč svojih navijačev. Vem, da bom zaradi tega pod določenim pritiskom, a se tega ne bojim. Tudi to sodi k trenerskemu poslu in vesel sem, da sem dobil priložnost za delo v tako urejenem okolju. Zame je to velik korak naprej v trenerski karieri.”

V bistriško moštvo se po dolgotrajni odsotnosti zaradi poškodbe vrača Uroš Kuret, novinca pa sta branilec Aleks Cvetičanin in krilni center Alen Katonar, ki sta se po trenerjevih besedah dobro vklopila v moštvo: “Tukaj sta nekaj tednov dlje kot jaz, kot sem lahko opazil, pa so ju soigralci dobro sprejeli. Slačilnica je enotna in tudi to bo pomemben člen v nadaljevanju sezone. Ekipa je bila sestavljena že pred mojim prihodom in bistvenih sprememb ne bo doživela. Pomembno vlogo na parketu bo zagotovo imel organizator igre Tilen Zalar, z bogatimi izkušnjami se lahko pohvali Klemen Muha, veseli me vrnitev Uroša Kureta, že na prvi tekmi pa bomo lahko računali tudi na Anžeta Srebovta, ki je imel v zadnjih tednih obveznosti na mednarodnih turnirjih v ulični košarki. Imamo tudi dolgo klop, tudi zato menim, da je ekipa dovolj kakovostna.”

Bistričani bodo svojo tretjo drugoligaško sezono odprli drevi z domačo tekmo proti kranjskemu Triglavu (ob 20. uri), 31-letni Korošec, ki že vrsto let živi v Istri, pa verjame, da lahko njegovo moštvo meša štrene tudi najboljšim drugoligašem: “Zavedati se moramo, da je drugoligaško tekmovanje letos še močnejše kot v lanski sezoni, saj bodo v tem tekmovanju nastopali nekateri košarkarji, ki so še lani igrali pomembno vlogo v prvi ligi, tako da bo vse skupaj zagotovo zelo zanimivo. Ne bi se želel zaletavati z visokoletečimi napovedmi, vendar bomo vsekakor napadali mesta v zgornjem delu lestvice.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano