Za začetek na strehi

Za uvod v teniški turnir Tilia Slovenia Open sta na strehi najvišje stavbe v Sloveniji, Kristalne palače v BTC, prestižni dvoboj odigrala Grega Žemlja in Blaž Kavčič. S tem sta na izviren način povabila na ogled najmočnejšega turnirja v Sloveniji.

Včeraj sta se v promocijske namene na  najvišji ljubljanski stolpnici pomerila Blaž Kavčič in Grega Žemlja Foto: Vid Ponikvar/Sportida
Včeraj sta se v promocijske namene na najvišji ljubljanski stolpnici pomerila Blaž Kavčič in Grega Žemlja Foto: Vid Ponikvar/Sportida

LJUBLJANA > Grega Žemlja še ni pripravljen na najtežje dvoboje, zato bo lanski zmagovalec za ostale slovenske igralce stiskal pesti s tribun. “Odločil sem se za popolno mirovanje, saj se ne počutim sposobnega igrati na najvišjem nivoju. Škoda, ker ne morem igrati, saj je turnir Tilia Slovenia Open eden najboljših na svetu,” je dejal Žemlja.

Med Slovenci je najvišje uvrščen Blaž Kavčič, ki bo v Portorožu četrti nosilec. “Kaljut”, kot mu pravijo prijatelji, je odlično okreval po operaciji stopala, saj je v zadnjem obdobju na treh podobno močnih turnirjih kar dvakrat zmagal in bil enkrat v finalu. “Ta trenutek sem najbolj potreben počitka. Za menoj je ena najtežjih turnej v moji karieri, saj sem v treh tednih odigral 15 dvobojev v visoki vlažnosti. V Portorožu bo veliko odličnih igralcev, zato bo za vsak preboj v naslednji krog potrebno odigrati maksimalno dobro. Da bi se počutil kot glavni favorit? Sploh ne,” je povedal Kavčič.

Tik pred zdajci je nastop odpovedal Blaž Rola (92. ATP), ki mu rahlo poškodovano koleno ne omogoča varnega, še manj pa dobrega nastopa na trdi podlagi. A bo v času krajše rehabilitacije za kakšen dan vseeno prišel v Portorož. Letošnji nagradni sklad bo večji od lanskega, 50.000 ameriških dolarjev. Organizatorji vabijo v Portorož z besednimi zvezami: tenis, morje, zabava in napovedujejo pestro izbiro pred, med in po posameznem turnirskem dnevu. Od 7. do 13. julija bo ŠRC Marina gostila pravi festival tenisa, številne zabavne lokacije, animacijske igre in skupinski ogled zaključnih bojev nogometnega svetovnega prvenstva v Braziliji.

DES, NR


Najbolj brano