Za uvod proti prvakom iz Celja

Kot že lani in predlani so tudi letos pri RD Koper 2103 priprave na novo sezono začeli med prvimi. Uvodni treningi potekajo na koprskem atletskem stadionu, serija pripravljalnih tekem pa se bo začela pri najtežjem možnem nasprotniku - pri prvakih v Celju.

Dobro razpoloženi člani uprave oziroma tehničnih služb 
koprskega kluba (z leve): Vianej Višnjevec, Andrej Grandič, 
Aloša Bertok in Zlatko Vlah.



 Foto: Sandi Jerman
Dobro razpoloženi člani uprave oziroma tehničnih služb koprskega kluba (z leve): Vianej Višnjevec, Andrej Grandič, Aloša Bertok in Zlatko Vlah.  Foto: Sandi Jerman

KOPER > Pod budnim očesom članov uprave koprskega rokometnega kluba je trener Zoran Jovičić v ponedeljek ob 20. uri svoje varovance popeljal na koprski atletski stadion. Prvih treningov se udeležuje dvajseterica, odsotni so le reprezentanti Jaka Moljk, Aleks Vlah, Grega Krečič in Tilen Sokolič, ki so na pripravah slovenske državne selekcije U-19. To od 8. avgusta čaka nastop na svetovnem prvenstvu v ruskem Jekaterinburgu, kjer bi se lahko potegovala tudi za medalje. Ker se bo slovenska ekspedicija vrnila iz Rusije šele zadnje dni avgusta, domače prvenstvo pa se pričenja že prve dni septembra, to v koprskem taboru povzroča nekaj skrbi. A do premierne domače prvoligaške tekme proti vedno neugodnemu Trimu bo z uigranostjo ekipe zagotovo vse nared, če le ne bo poškodb.

V primerjavi z zadnjo sezono sta nova obraza le povratnika Jure Vran in Žiga Smolnik, pa tudi njiju smo uradno predstavili že prejšnji mesec, tako da danes pravzaprav ne moremo niti več govoriti o novostih. Drugih bistvenih sprememb v ekipi ni in jih najverjetneje niti ne bo, saj našim fantom popolnoma zaupamo. Priprave članske ekipe bodo v celoti potekale v Kopru, saj imamo na razpolago atletski stadion, fitnes in našo klimatizirano dvorano, ti objekti pa so le nekaj korakov oddaljeni drug od drugega, zato so pogoji za delo res odlični,” je dejal predsednik RD Koper 2103 Aljoša Bertok.

Koprčani bodo predvidoma odigrali osem pripravljalnih tekem, prva bo že v ponedeljek v Celju. Ker bo ta prestižni dvoboj na sporedu po seriji težkih treningov, bodo mišice še trde, odsotnost četverice koprskih mladih reprezentantov pa utegne še dodatno nagniti tehtnico na stran prvakov. Sicer pri Pivovarni Laško, ki bo sezono začela že 28. avgusta s superpokalom na portoroškem teniškem stadionu, prav tako ne bodo v popolni postavi. Toda celjski trener Tamše svojim tudi na prijateljskih tekmah ne dovoli prav nobenega popuščanja, saj je to edini pravi pristop do kasnejših uspešnih nastopov v ligi prvakov.

SANDI JERMAN


Najbolj brano