Za tekmovalce in rekreativce

Danes ob 14. uri se bo na ajdovski strani vodnega zadrževalnika Vogršček začelo državno prvenstvo v kros triatlonu, rekreativcem pa bo na voljo tudi štafetna preizkušnja na krajši progi.

Na Vogrščku je bila pred leta 2014  že dirka v kros triatlonu. Foto: Maj Blatnik
Na Vogrščku je bila pred leta 2014 že dirka v kros triatlonu. Foto: Maj Blatnik

BATUJE > Triatlonski klub Ajdovščina bo danes na ajdovskem delu vodnega zadrževalnika Vogršček (v bližini Batuj) gostil četrti kros triatlon Vogršček, ki šteje za državno prvenstvo v tej disciplini. Ob 14. uri se bodo uvodoma pomerili rekreativci na kros triatlonu za vsakogar in v štafetah, ob 16. uri pa bo na vrsti glavno tekmovanje v sprint kros triatlonu za državno prvenstvo. Zaključek tekmovanja bo ob 18. uri.

Predsednik TK Ajdovščina Uroš Medvedec to manj znano disciplino predstavlja takole: “Sestavljena je iz plavanja po jezeru, vožnje z gorskim kolesom po tehnično nezahtevni gozdni cesti in krožnim tekom ob jezeru do cilja. Ponujamo tudi krajšo progo, zato je tekmovanje primerno za vse polnoletne udeležence.”

Kros triatlon se je sicer začel pred 20 leti na Havajih, nato pa je prerasel v svetovno serijo. Prva uradna tekma v Sloveniji je bilo državno prvenstvo leta 2014, ki ga je ajdovski klub pripravil na Vogrščku. Danes bodo tekmovalni dan na Vogrščku začeli rekreativci. Preplavali bodo 200 metrov, sledili bodo trije trikilometrski krogi z gorskim kolesom, za konec pa udeležence čakajo še trije kilometri teka. Manj pripravljeni rekreativci in priložnostni obiskovalci bodo lahko sodelovali v tekmovanju tričlanskih štafet, kjer se bo vsak član odločil za eno od disciplin.

Proga za državno prvenstvo Triatlonske zveze Slovenije v sprint kros triatlonu bo seveda zahtevnejša. Vsak tekmovalec bo moral preplavati 750 metrov, prekolesariti 17 kilometrov, preteči pa pet kilometrov.

“Lanskega tekmovanja na Vogrščku se je udeležilo 75 tekmovalcev iz Slovenije in tujine, predvsem iz Italije in Hrvaške. Tokrat pa v lepem vremenu pričakujemo približno 100 tekmovalcev,” je današnja pričakovanja strnil Uroš Medvedec. NR


Najbolj brano