Za svetovne naslove

150 tekmovalcev iz 21 držav, moški in ženske v vseh kategorijah bodibildinga in še tekmovanje za naziv najboljšega na planetu. Vse to bo na ogled v nedeljo na svetovnem prvenstvu IBFF v bodibildingu v koprski Taverni. Za lovorike se bodo potegovali tudi slovenske tekmovalke in tekmovalci, med njimi Valentina Aleksič, novopečena evropska prvakinja. Med odmorom prvenstva bo tudi prireditev naše akcije preobrazbe Novo telo do poletja.

Koprčanka Valentina Aleksič na zmagovalnih stopničkah na 
evropskem prvenstvu v bodibildingu pred dnevi v Španiji.    Foto: /
Koprčanka Valentina Aleksič na zmagovalnih stopničkah na evropskem prvenstvu v bodibildingu pred dnevi v Španiji.  Foto: /

KOPER > Naslov evropske prvakinje IBFF v kategoriji Miss Fitness Model Teen (dekleta do 20 let) je minulo nedeljo, 13. junija, v obmorskem mestu Cartagena v Španiji osvojila Koprčanka Valentina Aleksič (na fotografiji), članica koprskega kluba California Fitness. Trenira pod vodstvom večkratnega svetovnega prvaka v bodibildingu in mednarodnega sodnika v tem športu Duška Madžaroviča (na fotografiji levo).

Med odmorom svetovnega prvenstva bo ob 13. uri zaključna prireditev naše akcije preobrazbe Novo telo do poletja, ki jo Primorske novice pripravljajo v sodelovanju s California Fitnessom Koper. Predstavili se bodo prostovoljci Edi Terzić, Tjaša Stranščak in Petra Kraner,. ki so štiri mesece (vse do sobote) sodelovali v akciji preobrazbe. Povabili smo tudi četrtega prostovoljca Elvisa Mašiča. ki pa je sodelovanje samovoljno prekinil po treh mesecih in od 1. junija več ne trenira. Kot vzrok navaja, da se mora učiti, saj se mu je začel program računalništva v sklopu poklicne prekvalifikacije pri zavodu za zaposlovanje. Zato ga je, skladno s pravilnikom akcije, komisija izločila iz glasovanja bralcev za najuspešnejšo preobrazbo. “Preobrazba je naporen proces, ki terja vztrajnost, odrekanje in velik napor in človeško je, da kdo tega napora ne zdrži,” pojasnjuje glavni trener v akciji Duško Madžarovič.

Lani je na evropskem prvenstvu IBFF ta naslov osvojila njena sestra-dvojčica Sara, ki pa zaradi bolezni letos na tekmovanju ni sodelovala. Valentina se te dni intenzivno pripravlja na nedeljski nastop na svetovnem prvenstvu. Svetovno prvenstvo pripravljata koprski klub California Fitness in njegov predsednik Madžarovič, ki pravi: “Imamo močno ekipo slovenskih tekmovalcev, ki se bodo v večini tekmovalnih kategorij pomerili s tekmovalci iz 21 držav na svetu. Prihod so vsi prijavljeni že potrdili, med njimi so tudi iz oddaljenih držav, kot so, denimo, Južna Afrika, Indija, Argentina, Avstralija ..., skupaj približno 150 tekmovalcev in tekmovalk.”

Tekmovanje v Taverni se bo začelo v nedeljo ob 10. uri in bo trajalo do 22. ure. Nastopili bodo tekmovalci, ki se s tem športom ukvarjajo neprofesionalno. Ogled vseh nastopov bo brezplačen. Tekmovali bodo v 20 kategorijah.

Vrhunec prireditve bo okoli 21. ure, ko bodo na oder stopili še profesionalni bodibilderji, ki se bodo potegovali za laskavi naslov najboljšega na planetu.

JASNA ARKO


Najbolj brano