Za nadaljevanje pozitivnega niza

Pred nogometaši Gorice je prvi spomladanski izziv v športnem parku. Morda celo največji. Nocoj v goste prihaja Maribor, ki bo po zmagi z Olimpijo v boju za prvenstveni naslov poskušal nadgraditi točke z derbija.

Miran Burgić (z žogo) je na prvi medsebojni prvenstveni tekmi 
te sezone poskrbel za zmagoviti gol Gorice proti Mariboru.  Foto: Jure Batagelj
Miran Burgić (z žogo) je na prvi medsebojni prvenstveni tekmi te sezone poskrbel za zmagoviti gol Gorice proti Mariboru.  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Svoje izračune v lovu na četrto mesto in evropsko vozovnico pa imajo tudi domačini. Ne nazadnje so Novogoričani drugi del prvenstva začeli z osvojitvijo treh točk na vselej neugodnem gostovanju v Krškem. Res pa je, da izbranci Mirana Srebrniča že lep čas niso povezali dveh ligaških zmag. Nazadnje jim je to uspelo med 5. in 7. krogom, ko so trikrat zapored osvojili poln izkupiček in se zavihteli na vrh prvenstvene lestvice.

Zmagoviti niz so začeli prav 13. avgusta na domačem obračunu z Mariborom, ki je bil takrat na vrhuncu evropskega pohoda, v katerem je sicer ostal brez želene vozovnice za skupinski del. Odtlej se je marsikaj spremenilo. Mariborčani so po sklenitvi evropskih izpitov ujeli tekmovalni ritem na domačih zelenicah. Tu pa tam se jim je še prikradel kakšen spodrsljaj, a v glavnem so dobili tekme, ki so jih morali dobiti. Med njimi sta bila tudi četrtfinalna pokalna obračuna z Novogoričani, kjer v izločilnih tekmah sicer niso zmagali, a so napredovali zaradi doseženega gola v gosteh. V oktobrskem triptihu z Gorici pa so Mariborčani z minimalnih 1:0 dobili še prvenstveni obračun v Ljudskem vrtu.

Novogoričani so zadnji ligaški poraz doživeli v Domžalah 5. novembra, ko so v 16. krogu tudi sklenili najdaljši negativen niz treh ligaških ničel v tej sezoni. Začeli so ga prav s prvenstvenim porazom v 14. krogu v Mariboru. Po petardi v Domžalah so zabeležili dve zmagi in štiri remije.

Zanimiv je tudi pogled na seznam strelcev štirih medsebojnih obračunov v jesenskem delu. Na ligaškem dvoboju v športnem parku je za končnih 2:1 in domačo zmago zadel Miran Burgić. Prvi gol pa je dosegel Marko Šuler, a v lastno, mariborsko mrežo, Prav nekdanji branilec Gorice je nato na drugem prvenstvenem dvoboju v Ljudskem vrtu z zadetkom priigral poln izkupiček gostiteljem. Med strelce pa so se vpisali še trije nogometaši, ki so imeli ali pa še vedno imajo vlogo posojenih igralcev. V Novi Gorici je na prvenstvenem obračunu izenačujoči gol dosegel Gregor Bajde, ki so ga Mariborčani v poletnem prestopnem roku usmerili v Novaro, a je pozimi spet oblekel vijoličasti dres. Dvoboj z Olimpijo je sicer pospremil s klopi, medtem pa je v polnem sijaju zablestel Luka Zahović.

Najboljši strelec prve SNL, ki naj bi po enoletnem preizkusu pri nizozemskem Heerenveenu spet postal polnopravni član Mariborčanov, je naravnal merilne naprave prav na prvem pokalnem obračunu v Novi Gorici, kjer je izenačujoči gol dosegel Andrej Kotnik. Koprčan se je medtem kot posojen nogometaš preselil v Crotone. Novogoričani so torej na treh od štirih jesenskih dvobojev z Mariborčani ostali neporaženi. Pozitivni niz želijo nadaljevati tudi na drevišnjem obračunu 23. kroga, ki ga bo sodil Ljubljančan Dejan Balažič. “Seveda nas čaka težka tekma. Zahović je v formi, a mariborski napad je bil vselej neugoden. S tem se moramo spoprijeti in upati na najboljše. Tudi mi imamo svoje adute, s katerimi lahko ogrozimo goste,” je povedal domači branilec Miha Gregorič.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano