Za mlajše prvo DP na ergometrih

Za konec zimskih priprav so se veslači vseh slovenskih klubov včeraj v Izoli pomerili na simulatorjih veslanja, t. i. ergometrih. Za mlajše kategorije je bilo to prvo uradno državno prvenstvo, za mladince in člane pa pomemben test pred novo sezono.

Na simulatorjih veslanja kot na pravi tekmi Foto: Alja Tasi
Na simulatorjih veslanja kot na pravi tekmi Foto: Alja Tasi

IZOLA > Tekmovanje, ki ga je organiziral Veslaški klub Argo, je potekalo v telovadnici OŠ Livade. Najboljši slovenski člani in mladinci so “veslali” trikrat po 2000 metrov, ergometri pa so bili prirejeni glede na njihovo telesno težo. Uradni rezultati bodo zaradi potrebnega preračunavanja znani šele čez kakšen dan in bodo koristen napotek trenerjem in selektorju pri sestavi posadk.

Pionirji in mlajši mladinci pa so se pomerili na prvem uradnem državnem prvenstvu na ergometrih. Navidezna proga je bila dolga 1000 oziroma 500 metrov. Med pionirji do 12 let so se na prvih treh mestih zvrstili Adrijan Nusdorfer, Luka Zagradnik (oba Piran) in Jernej Vuk (Argo). V kategoriji do 13 let je slavil Vid Kaltenekar z Bleda, do 14 let je bil najboljši Enej Rojc iz koprskega Nautilusa, med mlajšimi mladinci pa Jaka Čas iz Maribora.

Najboljša pionirka do 12 let je bila Pia Račič iz Ljubljanice, tretja pa je bila Agnese Macchi iz Arga. Njena klubska kolegica Ilaria Macchi je slavila v kategoriji do 14 let, med mlajšimi mladinkami pa je bila najboljša Mariborčanka Maja Golja.

Članice in mladinke so se pomerile na testni regati na 2000 metrov. Med mladinkami je bila najboljša Tinka Kersikla iz Arga, med članicami pa Andreja Kekič iz VK Izola pred Nino Kostanjšek iz Arga. Med veterani je slavil domačin Erik Tul.

Veslači se zdaj selijo na vodo. Prva regata nove sezone bo 4. aprila v Kopru. TA


Najbolj brano