Za miren zimski sen

Od danes do nedelje bodo na sporedu zadnje letošnje tekme v devetih kvalifikacijskih skupinah za evropsko prvenstvo v nogometu.

Bo Luka Modrič tudi v nedeljo v Milanu prva hrvaška violina?
Bo Luka Modrič tudi v nedeljo v Milanu prva hrvaška violina? 

NOVA GORICA >S polnim izkupičkom se po nepopolnih treh krogih ponaša še osem reprezentanc. V skupini A sta to Islandija in Češka, ki se bosta v nedeljo pomerili v Plznu. Zmagovalec bo prezimil na prvem mestu, za katerega se bo morala v nadaljevanju še kako potruditi Nizozemska, ki si je pod taktirko Guusa Hiddinka privoščila že dva poraza. Še slabše se v boju za evropsko prvenstvo piše Turkom. V skupini B je na vrhu Wales, pred katerim je težko nedeljsko gostovanje v Belgiji, nič lažje delo pa ne čaka Bosne in Hercegovine, ki bo svojo prvo zmago lovila v Izraelu. Gostitelji imajo po dveh tekmah še poln izkupiček, tako kot Slovaška v skupini C, kjer jo jutri čaka gostovanje v Makedoniji. Branilci naslova Španci se bodo doma pomerili z Belorusi.

V skupini D s svetovnimi prvaki Nemci bo osrednji drevišnji obračun med Škotsko in Republiko Irsko v Glasgowu. V skupini F bo drevi na sporedu obračun neporaženih reprezentanc. Romuni bodo gostili Severno Irsko, ki ima po treh krogih presenetljivo še poln izkupiček. V skupini G bo jutri osrednji dvoboj v Avstriji, ki se bo pomerila z Rusijo. Naši severni sosedi že dolgo niso tako dobro odprli kvalifikacijskega ciklusa, pri gostiteljih naslednjega svetovnega prvenstva pa so se - naključno ali ne - pojavile težave, povezane s (pre)visoko plačo selektorja Fabia Capella. Zanimivo bo tudi v Podgorici, kjer bo gostovala Švedska z Zlatanom Ibrahimovićem.

V skupini H bo v nedeljo derbi na San Siru. Italija in Hrvaška, ki je v sredo spočila prvokategornike na prijateljski tekmi z Argentino, v uvodnih treh dvobojih še nista oddali točke in sta z eno nogo praktično že na evropskem prvenstvu. V tako in drugače zapleteni skupini I bo Srbija pred praznimi tribunami drevi gostila Dansko, na drugi tekmi pa se bo Portugalska doma pomerila z Armenijo. ASO


Najbolj brano