Za malo Auroro

Članice Društva izolskih rokometašic so konec tedna organizirale 24. mednarodni veteranski turnir, ki je imel tudi dobrodelni namen.

Članice Društva izolskih rokometašic so gonilna sila tradicionalnega veteranskega turnirja v Izoli. Foto: Nives Krebelj
Članice Društva izolskih rokometašic so gonilna sila tradicionalnega veteranskega turnirja v Izoli. Foto: Nives Krebelj

IZOLA > Na parketu izolske športne dvorane so se pomerile ekipe veterank in veteranov Slovenije, Srbije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Italije. Udeleženci so ob tem za prispevek k dobrodelni akciji Podarimo nasmeh mali Aurori zbrali 838 evrov in jih na prireditvi izročili predstavniku družine. Turnir je postregel z atraktivnimi potezami nekdanjih aktivnih rokometašev. V ženski konkurenci je bila najboljša ekipa domačink Izola 2, ki je ostala neporažena. Drugo mesto so zasedle Žabice iz Dupelj, tretje pa Izola 1.

Za najboljšo igralko so razglasili Davidelo Tičič (Izola 2), za najboljšo vratarko Slavico Kaić (Arena Pula), najboljša strelka pa je bila Urška Nadižar (Žabice). Pri moških so zmagali rokometaši domačega Kiha. Drugi je bil Osijek, tretji pa Prijedor. Med Primorci je s šestim mestom nase opozoril še Kras. Najboljši igralec je bil Danijel Kranjec (Kih), najboljši vratar je bil Željko Hornjak (Sombor), najboljši strelec pa Darko Milinović (Prijedor).

NK


Najbolj brano