Za konec je zmagal tudi na Dunaju

Sezona svetovnega pokala v spustu na divjih vodah se je za Solkanca Nejca Žnidarčiča na zadnji tekmi na Dunaju končala z zmago in z dvigom pokala za prvega v skupnem seštevku.

Nejc Žnidarčič si je priveslal že 25. odličje na  tekmah svetovnega pokala v spustu Foto: Jakob Marušič
Nejc Žnidarčič si je priveslal že 25. odličje na tekmah svetovnega pokala v spustu Foto: Jakob Marušič

DUNAJ > Na sobotni zadnji tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah na umetni progi na Dunaju so se tekmovalci pomerili v sprintu, ki je najmočnejša disciplina kajakaša Soških elektrarn Nejca Žnidarčiča. Ta je to z novo zmago tudi dokazal, s tretjim mestom pa je slovenski uspeh dopolnil Ljubljančan Vid Debeljak. Drugi je bil Francoz Paul Graton.

V letošnji sezoni je v svetovnem pokalu odpeljal štiri tekme - dve zmagi in dve četrti mesti; SP Valtellina: 2. v sprintu, član zlate slovenske kajakaške ekipe, deveti v dolgem spustu; državni prvak.

Z zmago je Žnidarčič tudi ubranil prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala in tako seriji pokalov in medalj z največjih tekmovanj v dolgoletni karieri dodal še eno priznanje. Na Dunaju je bil sicer drugi kajakaš Soških elektrarn Rok Markočič po težavah z veslom, ki ga je skoraj izgubil, trinajsti. Žnidarčič je dobil že kvalifikacije, v finalu pa je za 83 stotink sekunde prehitel najnevarnejšega zasledovalca Gratona. Po tekmi je bil presrečen: “Že dolgo se nisem tako veselil. To je moje že 25. odličje na tekmah svetovnega pokala. Uspela mi je res dobra vožnja. Dunajska proga mi je pisana na kožo, kljub napetemu boju za skupno zmago pa sem ohranil mirnost. Že četrtič sem zmagal tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Letos je bilo res tesno, saj sem imel minimalno prednost pred Avstrijcem Gerhardom Schmidtom. Če bi bil tretji, bi on zmagal. Ker je bil peti, se je zame srečno končalo.”

Dunajski uspeh je obliž na rano s svetovnega prvenstva, kjer je bil Solkanec kot branilec naslova srebrn. S tem se je zanj sezona končala, o mirnovodaškem nadaljevanju, s katerim se je že spogledoval, pa za zdaj ne razmišlja: “Na mirnih vodah sem se preizkusil dovolj, da vem, da me to dolgočasi. V divji vodi neizmerno uživam, in čeprav sem v spustu že osvojil vse, mu bom ostal z najvišjimi cilji zvest še naprej.”STA, IM


Najbolj brano