Za in proti statistiki

Nogometaši Gorice bodo pozitivni niz skušali podaljšati v šestem prvenstvenem krogu na gostovanju pri Domžalah, ki doma na dveh tekmah še niso osvojile točke.

Hitri Blessing Eleke (desno) naj ne bi ušel iz Nove Gorice. Foto: Jure Batagelj
Hitri Blessing Eleke (desno) naj ne bi ušel iz Nove Gorice. Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Koliko šteje ta popotnica v kontekstu jutrišnje tekme, je težko reči. Statistika je sicer zelo uporabna veda, a na igrišču ne igra glavne vloge. Ne nazadnje so vse štiri medsebojne dvoboje iz pretekle sezone dobili Domžalčani, ki so lansko prvenstvo odprli sanjsko z nizom zmag brez prejetega gola. V tem poletju domžalski izkupiček po petih krogih ni popoln, a je vseeno zelo soliden. Edini spodrsljaj so si privoščili v četrtem krogu, ko so klonili pred velenjskim Rudarjem. Prva ničla proti prvakom iz Maribora nikakor ne sodi v rubriko presenečenja. Domžalčani so domač primanjkljaj nadomestili na gostovanjih s tremi zmagami. V sredo so visoko ugnali Krko.

Novomeščane je na začetku prvenstva premagala tudi Gorica, ki je dobila dve od treh gostujočih tekem v prvem delu sezone. Dober goriški start pomeni veliko - ne le po rezultatski plati. Ozračje v klubu in okoli njega je kljub kopici težav spodbudno. V kratkem naj bi poravnali prvo plačo, podpisali pa bodo tudi profesionalno pogodbo z donedavnim domačim mladincem Janom Humarjem, ki si je izboril svoje mesto v ožjem izboru moštva. Prodaj igralcev (Blessing Eleke, Amel Džuzdanović...), ki so opozorili nase v tem začetku prvenstva, po besedah predsednika ND Gorica Harija Arčona v poletnem prestopnem roku ne bo. Omehčala bi jih verjetno le kakšna nespodobna ponudba.

Zato pa ni izključen prihod še kakšnega igralca. Te dni se mudi na treningih 21-letni Mor Pouye. Senegalski zvezni nogometaš ima že kar nekaj igralskih izkušenj v Evropi. Nazadnje je bil član portugalskega drugoligaša Olhanenseja. V novogoriškem klubu še iščejo profil višjega in močnejšega (zadnjega) zveznega igralca, ki bi zapolnil vrzel po odhodih Marshala Johnsona in Amedeja Vetriha. Nigerijcu je medtem padla v vodo grška opcija, Vetriha pa bodo jutri Novogoričani srečali na drugi strani igrišča. Ali pa tudi ne. Potem ko je na uvodnih štirih tekmah Domžal zaigral od prve minute, je v Novem mestu obsedel na klopi. Tudi v novogoriški ekipi se v bolj zgoščenem koledarju tekem in poletni pripeki bržkone obeta kakšna rotacija igralcev, s katero utegnejo odgovoriti na agresiven domžalski slog igre. V vadbeni proces se je medtem vrnil napadalec Tilen Nagode.

“Seveda si želimo nadaljevati pozitiven niz, pri čemer se ne oziramo na domžalski izkupiček domačih tekem, kakor tudi ne na bilanco lanskih medsebojnih dvobojev. Vsaka tekma je poglavje zase, v kateri gledamo najprej nase in potem na tekmeca, ki je eden od kandidatov za vrh,” je povedal trener Gorice Miran Srebrnič.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano