Za ene konec, za druge začetek

24. mednarodna sprint regata je na prizorišče pri ankaranski Sv. Katarini privabila množico tekmovalcev in spremljevalcev, ki so lahko uživali v napetem tekmovanju. Organizatorji iz KK Adria Ankaran so brez težav opravili z vsemi 34 predvidenimi starti, najbolj pa so se izkazali člani KK Žusterna in KK Orka.

Sveta Katarina Foto: Miha Crnič
Sveta Katarina Foto: Miha Crnič

ANKARAN > Vreme se je tokrat usmililo udeležencev, saj je bila po nekaj dnevih močne burje morska gladina presenetljivo mirna, kar je močno olajšalo izpeljavo programa tekmovanja na 200- in 500-metrski progi. Slovenske barve so na regati zastopali kajakaši domače Adrie, Žusterne, Orke in Ankarana, italijanske kluba SC Timavo in SKC Monfalcone, hrvaške KK Rab ter madžarske KK Szobi in KK Notincsi.

Največ zmag (deset) je zbrala KK Žusterna, pri čemer je mladi Matej Toplikar prispeval štiri prva mesta. Enako je med dekleti blestela Szilvia Kollo, ki je bila prav tako prva v vseh štirih disciplinah, v katerih je nastopila, njen KK Orka pa je tudi zato zbral devet zmag.

V odsotnosti najboljše slovenske kajakašice Špele Ponomarenko Janić je bila najbolj zanimiva domača tekmovalka reprezentantka Anja Osterman, ki pa je tokrat ostala brez zmage. Osvojila je štiri druga mesta. Državna prvakinja na 1000 metrov in šestouvrščena z zadnjega evropskega prvenstva mlajših članov na 200 metrov pa ni bila razočarana, saj se tekmovalna sezona zanjo ni končala, ampak se je šele začela. “Nisem trenirala vse od evropskega prvenstva, ki je bilo julija, toda to je moja domača tekma in sem se je seveda udeležila. Svetovno prvenstvo sem izpustila zaradi študija. Današnji nastopi so bili zame prvi treningi za novo sezono, v kateri bo vse teže. Prihodnje leto bom dopolnila 24 let in bom prešla med članice, zato se bo potrebno še dodatno potruditi,” je sklenila Anja.

SANDI JERMAN


Najbolj brano