Za boks je vse več zanimanja

Telovadnica koprske gimnazije je bila v soboto prizorišče šestega kroga prve slovenske boksarske lige. Gneča je bila precejšnja, saj si je peturni program ogledalo približno 500 ljubiteljev boksa. Koprčani in Portorožani so bili uspešni - zbrali so tri posamične zmage.

Tudi med dekleti je veliko zanimanja za tekmovalni boks. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Tudi med dekleti je veliko zanimanja za tekmovalni boks. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > Tekmovanje se je začelo z rahlo zamudo, saj se je za nastope prijavilo več tekmovalcev od prvotno predvidenega števila. Usklajevanje parov po teži in starosti je bilo zato nekoliko bolj zapleteno. Ko pa je tekmovanje le steklo, so gledalci imeli kaj videti. Začela sta najmlajša in najlažja, 11-letna Luka Rašić in Kristjan Kos, kasneje sta rokavice prekrižali 14-letni Sara Poharc in Nika Kebrič, Benjamin Seferović pa je poskrbel za prvi tehnični nokaut. Po treh borbah začetnikov so bili na vrsti še kadeti in mladinci, članski dvoboji pa so se zvrstili v sklepnem delu prireditve. Pri mlajših boksarjih so bile odločitve o zmagovalcih največkrat soglasne, tudi pri članih pa je bilo pri štirih sodnikih in sodnici Andreji Bešter malo razhajanj.

Tehničnih nokavtov je bilo v težjih kategorijah več, za prvi klasični nokavt pa je že po nekaj sekundah prve runde dvoboja proti Aleksandru Grobešiču poskrbel Andraž Južnič. Med dvajseterico klubov z vseh koncev Slovenije sta primorsko čast branila BK Portorož in gostitelj BK Koper. Za prvega je pri začetnikih s tesnih 2:1 slavil Aleks Guzej, v članski velter kategoriji pa se je Haris Šerifovski izkazal s tehničnim nokavtom, medtem ko je za domačine edino zmago zabeležil Mateo Krepčič v težki članski kategoriji.

“Zadovoljen sem z obiskom, tudi boksarji našega kluba so se izkazali. Krepčič je zmagal, Jani Bobnar je izgubil, a je boksal dobro in predvsem pametno, kar je bistveno. Vid Brajnik je prejel nesrečen udarec, medtem ko je imel Deni Jurakovič pretežkega nasprotnika,” je domače nastope pokomentiral predsednik BK Koper Milan Đukić.

Skupno so v šestem krogu največ točk zbrali boksarji ptujskega BK Ring, iz katerega izhaja tudi predsednik Boksarske zveze Slovenije Sašo Pučko: “Model slovenske boksarske lige je zasnovan tako, da omogoča nastopanje vsem - začetnikom in najbolj izkušenim. S prikazanim sem zadovoljen, kakovost lige se dviga in lahko bi rekli, da so že na obzorju tudi novi Zavci.”

SANDI JERMAN


Najbolj brano