Za Borussio je zmaga proti Schalkeju kot orgazem

Veliki nogometni derbiji vzbujajo močna čustva, tako pri navijačih kot pri akterjih na igrišču. V Nemčiji ni nič drugače, pred sobotnim klasičnim porurskim obračunom med Borussio in Schalkejem pa je nogometaš rumeno-črnih Pierre Emerick Aubameyang prostodušno priznal, da je zanj zmaga na takšni tekmi kot orgazem.

Pierre Emerick Aubameyang
Pierre Emerick Aubameyang 

DORTMUND > Med udeleženci spektakla bo morda tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki pa se v teh dneh zanesljivo ne počuti tako, kot se Aubameyang, kadar njegovi rumeno-črni na zelenici premagajo večne modre tekmece iz bližnjega Gelsenkirchna - orgazmično. Kampla je namreč pred tekmo lige prvakov proti Juventusu v torek zvila trebušna gripa in ni znano, ali bo do sobote že nared.

Moštvo slovenskega nogometnega reprezentanta Kevina Kampla Borussia Dortmund nadaljuje neprijetno tradicijo serije poškodb. V ekipi, kjer imajo nenehno katerega od ključnih igralcev na bolniškem seznamu, bodo za šest tednov izgubili še Lukasza Piszczka zaradi poškodbe gležnja. Piszczek se je poškodoval na torkovi tekmi lige prvakov v Torinu, ko je moral v 25. minuti z igrišča. Zdravniški pregled je pokazal, da si je poljski branilec po posredovanju Juventusovega tekmeca Paula Pogbaja natrgal vezi levega gležnja. Okrevanje bo trajalo približno šest tednov.

"Rad imam takšne tekme. Zmaga na derbiju je - pa naj zveni še tako čudno - nekaj takega kot orgazem. Čisto zares, občutek je povsem enak," je v pogovoru za časnik Sport Bild dejal napadalec Dortmunda.

Morda bo svoje občutke lahko začinil tudi s kakšnim zadetkom pred evforično množico na stadionu Signal Iduna Park, kjer lahko 80.000 navijačev v rumenem pričara izjemno vzdušje že na povsem običajnih tekmah, derbiji s Schalkejem pa so še dodaten motiv za navijače.

Kot da ne bi nemški nogometni derbi, v soboto se bosta pomerila velika rivala iz Porurja Borussia in Schalke, že sam zbujal vročih čustev navijačev obeh ekip, je za dodatno vznemirjenje poskrbela še bomba pred stadionom v Dortmundu. Gre za ostanek iz druge svetovne vojne, ki naj bi ga varno odstranili še danes. Novica je danes v nogometnem Dortmundu odjeknila kot bomba: na stadionu Signal Iduna Park so odkrili neeksplodirano 250-kilogramsko letalsko bombo iz druge svetovne vojne. Do nje so prišli med gradbenimi deli na parkirišču, kjer bo v prihodnosti prostor za ložo za pomembneže. Širše področje najdbe, tudi stadion, so takoj zaprli, izpraznili vse stavbe v radiju 250 metrov in poskrbeli za varno odstranjevanje nevarnega vojaškega ostanka izpred 70 let.

Prav na navijače se je spomnil tudi Aubameyang in jih pozval, naj jim pomagajo: "Radi bi se oddolžili našim navijačem za porazno prvo polovico sezone. Zmaga na derbiju pa bo pomembna za samozavest."

Na lestvici bundelige je sicer v bistveno boljšem položaju Schalke, ki je na četrtem mestu s 35 točkami, deset točk manj ima Dortmund na 12. mestu, ki pa je v zadnjem času v vzponu in se je s tremi zmagami otresel dna prvenstvene lestvice, kamor je padel prvič po treh desetletjih.

STA


Najbolj brano