ŽURD brani prednost

Sedmi krog prve ženske rokometne lige danes ob 17. uri v Areni Bonifika prinaša primorski derbi. Domači ŽURD Koper bo branil prednost na lestvici pred ajdovskim Mlinotestom.

Danes bo v Bonifiki  primorski rokometni derbi med domačim ŽURD Koper in ajdovskim Mlinotestom Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Danes bo v Bonifiki primorski rokometni derbi med domačim ŽURD Koper in ajdovskim Mlinotestom Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Primorski dvoboj pomeni obenem merjenje moči ekip slovenskega srednjega ženskega rokometnega kakovostnega razreda, kjer je izenačenost precejšnja. Kljub temu je papirnati favorit ŽURD Koper, ki z dvema točkama prednosti pred Mlinotestom zaseda peto mesto. Hud poraz s Pirančankami v minulem krogu in poškodbe Zale Likar, Veronike Leški ter Metke Škabar sicer niso dobra popotnica, vendar je trener Igor Poklar optimist: “Tiste igralke, ki so na voljo, so najboljše. V Piranu gotovo nismo pokazali, kar znamo. Zavzeto smo trenirali zato, da to pokažemo tokrat. Čaka nas zelo težko delo, saj so gostje po imenih celo močnejše, a so imele v ligi doslej težji razpored.”

V Bonifiki bo danes dvojni spored. Po primorskem ženskem obračunu se bosta ob 19. uri pomerili še prvouvrščeni ekipe iz moškega drugoligaškega tekmovanja. Koprčani so trenutno s popolnim izkupičkom šestih zmag sicer drugi, a le zaradi preložene tekme iz minulega poplavnega vikenda. Njihov nocojšnji tekmec Herz Šmartno je v prvih sedmih krogih šestkrat zmagal, enkrat (na Ptuju) pa je igral neodločeno.

Ajdovke, pri katerih za člansko ekipo igra kakovostna mladinska generacija, tudi na gostovanjih redno spremljajo številni starši in prijatelji. Pred tekmo je trener Dušan Vidmar položaj predstavil takole: “Priprave sicer niso tekle, kot smo si želeli, saj je zbolela Tina Rojc, poškodovala pa se je Špela Ferfolja, vendar imamo ob izkušenih igralkah dolgo vrsto mladink, ki že kažejo svojo učinkovitost tv članski konkurenci.”

IM


Najbolj brano