Z žogo ni resno delal že od aprila

Prvi Primorec v ligi NBA Primož Brezec že kar nekaj časa ni bil na košarkarskih igriščih. Natančneje: od aprila lani, ko je končal z igranje v ruskem Nižnem Novgorodu. Če je kdo mislil, da je napočil čas za njegovo košarkarsko upokojitev, se je motil.

Zadnjič v stiku z žogo na All staru: Primož Brezec (v ozadju) se  bo kmalu v Kuvajtu pridružil Marku Miliču, medtem ko Sebastjan Cimerotić ne gre nikamor.  Foto: STA
Zadnjič v stiku z žogo na All staru: Primož Brezec (v ozadju) se bo kmalu v Kuvajtu pridružil Marku Miliču, medtem ko Sebastjan Cimerotić ne gre nikamor.  Foto: STA

LJUBLJANA >Danes bo za 35-letnega Primoža Brezca naporen dan. Včeraj je na družabnem omrežju twitter čivknil, da odhaja v ciprski košarkarski klub Aek Larnaka in da je z njim podpisal dvomesečno pogodbo. Ko smo včeraj popoldne odtipkali njegovo telefonsko številko, nam je pojasnil, da še sploh ni na Cipru, da pa ima že danes zvečer prvo tekmo. “Zjutraj imam let, v Limasolu me čaka zdravniški pregled, popoldne bom že sedel na avtobusu s soigralci. Zvečer se bo moja nova ekipa v Nikoziji pomerila z vodilnim Apoelom,” je dobre volje govoril Brezec, ki ga je tak hiter razplet malce spominjal na čase v ligi NBA, kjer se marsikdaj čez noč zgodi menjava kluba. Včeraj v enem dresu, drugi večer že v drugem.

“Ponudba je bila finančno ugodna in takoj sem se odločil za selitev na Ciper. Pošteno povedano, že približno pol leta nisem bil v stiku z žogo, z izjemo nastopa na All starsu. Telesno pa sem zelo dobro pripravljen,” dodaja Brezec, ki je v tem času zavrnil nekatere ponudbe slovenskih klubov. “Moje stališče je znano. Nimam namena, da bi v katerem od slovenskih klubov končal košarkarsko kariero. Da bi jo končal, sem sicer že razmišljal, a sem si rekel, da lahko še malo počakam. Spet me je malo zgrabil adrenalin in želja prijeti žogo v roke,” pravi Brezec.

Njegovi novi delodajalci iz AEK Larnaka želijo osvojiti ciprsko krono. Prvaki so bili v sezoni 2012/13, lani so bili drugi, eno zmago za vodilnim Apoelom pa so tudi trenutno na drugem mestu. “Čaka nas še pet krogov prvenstva, ki je na solidni ravni, sledi še končnica. In niti potem verjetno sezone še ne bo konec,” dodaja 216-centimetrov visoki nekdanji slovenski reprezentant. Brezca zelo verjetno čaka še pot v Kuvajt, kamor ga že nekaj časa snubi Marko Milić, ki v bogati arabski državi igra že tretjo sezono.

ROK MAVER


Najbolj brano