Z zmago na derbiju kroga proti Adrii se je Tabor spet zavihtel na vrh

Krog pred koncem jesenskega dela tretje slovenske nogometne lige zahod je spet prišlo do menjave na vrhu lestvice. Sežanski Tabor je z zmago v medsebojnem dvoboju prehitel mirensko Adrio, ki jo je na drugem mestu ujel dekanski Jadran.

Sežanski Tabor (v belih dresih) se je v derbiju 13. kroga 3. SNL 
zahod razveselil zmage nad Adrio. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Sežanski Tabor (v belih dresih) se je v derbiju 13. kroga 3. SNL zahod razveselil zmage nad Adrio. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Cherrybox24 Tabor : Adria 3:1 (1:0)

SEŽANA > Stadion Rajko Štolfa, gledalcev 300, sodnik Sagrković (Vrhnika). Strelci - 1:0 Črgan (16), 1:1 Wilson (60), 2:1 S. Gulič (72), 3:1 P. Barut (80).

Cherrybox24 Tabor: S. Bole, P. Barut, Vukelić, Lukač, Škerjanc, S. Gulič, Črgan (od 82. Bombač), K. Kariž (od 80. Kocić), Petrovčič (od 74. Školnik), Slavec, Gavrić. Trener: Bojan Gulič.

Adria: Stergulc, Wilson, Furlan (od 70. Debeljak), Šuligoj, Žižek, Keranović, Devetak, Gomboc, Godnič, M- Gulič, Lazar (od 58. Silič). Trener: Borivoje Lučić.

Sežanci so dobili derbi 13. kroga in se spet zavihteli na vrh lestvice. Tako kot v prvi tretjini prvenstva v Mirnu so imeli žogo več v svoji posesti oziroma so bili boljši v polju. Včeraj so pobudo kronali tudi s tremi zadetki in z zmago, s katero so se približali naslovu jesenskega prvaka. Prvi gol je padel po kotu, odbitek pa je v mrežo gostov pospravil Marko Črgan. Sežanci so tudi v nadaljevanju narekovali ritem igre, a Mirenci so imeli svoje priložnosti. Tako je Theodore Wilson pred koncem prvega polčasa stresel okvir vrat. Američan je bil natančnejši v 60. minuti, ko je kronal akcijo gostov. Izenačenje je obveljalo le dobrih deset minut. Nepazljivost Mirencev je izkoristil Saša Gulič, sežansko zmago pa je potrdil Primož Barut. V končnici tekme je Miha Devetak iz prostega strela stresel okvir domačih vrat. ASO

Jadran Dekani : Elta Izola 2:0 (1:0)

DEKANI > Športni park, gledalcev 100, sodnik Perić (Kranj). Strelca - 1:0 Starc (28), 2:0 Stepančič (75).

Jadran Dekani: Rupnik, Terčič, Vitezica, Šop (od 18. Bržan), Pirjevec, Babič, Pribac (od 75. Rodica), Reja, Šuber (od 70. Ni. Finkšt), Stepančič, Starc. Trener: Nevij Finkšt.

Elta Izola: Gustinčič, Milošević (od 30. Mandir), Kljajić, Da. Vidaković, Dr. Vidaković, Požrl, Topić, Čaušević (od 63. Gavrić), Nikolić, Lee-Him, Marc (od 79. Hadžimuratović). Trener: Nedžad Okčić.

Dekančani so se po visokem porazu v Tolminu vrnili na zmagovite tirnice in zdaj je že jasno, da bodo po jesenskem delu krojili vrh lestvice. Pobudo na igrišču je v prvem polčasu kronal Vasja Starc, v nadaljevanju pa so gostitelji zamudili še kopico priložnosti. Zadeli so le enkrat, po pol ure igre v drugem polčasu je izolskega vratarja premagal Luka Stepančič. ASO

Škou Ajdovščina : TKK Tolmin 1:1 (0:0)

AJDOVŠČINA > Mestni stadion, gledalcev 100, sodnik Ponis (Koper). Strelca - 0:1 Bašić (63, ag), 1:1 R. Zornik (75).

Škou Ajdovščina: Brecelj, Žgur, Simčič, Žižmond (od 65. Kokollari), Filipič (od 65. Am. Nabergoj), Stibilj, Bašić, R. Zornik, A. Krapež, Gorup, L. Kompara.

TKK Tolmin: Drašček, Perše, Šturm, T. Zornik, Rakušček, B. Kavčič, Kutin (od 83. A. Rutar), Kucalović, P. Kavčič, Zaletelj, Torkar.

Ajdovci so se spet izkazali kot čvrst tekmec. To še posebej velja za igro doma, oziroma ko zaigrajo v najmočnejši zasedbi, v kateri je spet prispeval pomemben delež Matija Simčič. Glavni vlogi sta sicer pripadli bratoma Zornik, ki sta se znašla na nasprotni strani igrišča. Tine Zornik je na tolminski strani zapravil enajstmetrovko, pred katero je Tjaž Žgur kot zadnji mož v kazenskem prostoru storil prekršek za rdeči karton. Tolminci so z igralcem več v nadaljevanju vendarle povedli. Ajdovci, ki so imeli lepše priložnosti, so spet skoraj vse opravili sami. V vlogi osmoljenca se je znašel Semir Bašić, ki je zadel lastno mrežo. Gostitelji so prišli do točke z igralcem manj. Indirektni prosti strel je v izenačujoči gol pretvoril Rok Zornik. ASO

Bilje : Postojna 4:0 (1:0)

BILJE > Igrišče V dolinci, gledalcev 90, sodnik Podgoršek (Duplje). Strelci - 1:0 L. Batič (15), 2:0 Doplihar (54, 11 m), 3:0 Bragato (61), 4:0 Doplihar (73).

Bilje: Plesničar, L. Batič (od 55. Žniderčič), Kožuh, Bragato, Doplihar, Masten (od 46. Koron), Batič, Barukčić, Tragin, Humar, Umek (od 46. Tobijas). Trener: Tadej Tomažič.

Postojna: Lilić, Marić (od 46. Bećirović), Velići, Tiselj, Sivčevič, Šućur, Karadžić, Mršić, Dedić (od 66. Cestnik), Španić, Ferjančič. Trener: Tihomir Vrbos.

Biljenci so se s tretjo zaporedno zmago spet približali ekipam z vrha lestvice. Mrežo Postojnčanov, ki še naprej ostajajo brez točke, je z lepim golom hitro načel Luka Batič. V nadaljevanju je na svoj račun prišel tudi prvi strelec lige Nejc Doplihar, ki je v soboto dosegel enajsti in dvanajsti zadetek v prvenstvu. ASO

Ilirska Bistrica : Fama Vipava 0:0

ILIRSKA BISTRICA > ŠC Trnovo, gledalcev 70, sodnica Subotić (Ljubljana).

Ilirska Bistrica: Počkaj, Piljić, Mahne, Hasičić, Vrbos, Ujčič, T. Pastuhović, I. Pastuhović, Marinac, Ostojić-Vranković, Grgurić. Trener: Damjan Ljubič.

Fama Vipava: Nešković, Sluga, M. Bratina, A. Bratina (od 46. Petrič), Ž. Pahor, Leban, Kodele, E. Kodelja (od 85. Premrn), Bašić, Jamšek, Vidmar.

Moštvi si nista priigrali večjega števila priložnosti. Domači branilci so uspešno zaustavili tretjega strelca lige Nejca Vidmarja, medtem ko je bil na drugi strani strelsko nerazpoložen tudi prvi strelec bistriškega moštva Teo Pastuhović. Dvoboj, v katerem so Vipavci v prvem polčasu zaman zahtevali enajstmetrovko, se je tako končal brez zadetka. SM


Najbolj brano