Z zmago bi zadržali priključek

V drevišnji obračun šestega kroga 1. SKL proti gostom iz štajerske prestolnice Portorožani vstopajo s pičlim izkupičkom ene zmage in štirih porazov. Z drugim letošnjim uspehom bi zadržali priključek z moštvi iz sredine prvenstvene lestvice.

Košarkarji Portoroža drevi gostijo Mariborčane Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Košarkarji Portoroža drevi gostijo Mariborčane Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PORTOROŽ >V četrti letošnji tekmi pred domačimi gledalci bodo košarkarji Portoroža lovili drugo zmago, saj so doslej v lucijski športni dvorani klonili proti Heliosu in Hopsom ter po podaljšku premagali Šenčur. S trenutnim stanjem v moštvu vodstvo kluba ne more biti povsem zadovoljno, vzdušje v portoroškem taboru pa je bistveno popravila torkova pokalna zmaga proti Hopsom.

Trener Konstantin Subotić je v začetku tedna opravil pogovor z nekaterimi predvidenimi nosilci igre, ki doslej še niso zasijali v polnem sijaju. Pred vsako tekmo mora Subotić kontaktirati tudi zdravniško službo, saj se iz tedna v teden vrstijo nove (in stare) poškodbe, ki se jim ni izognil niti prvi strelec moštva Alen Hodžić (15,3 točke na tekmo). Subotić je v začetku sezone vztrajal pri širši rotaciji, na zadnjih tekmah pa je glavno breme nosilo le osem košarkarjev, ki so v pokalnih obračunih s Hopsi in na prvenstvenem gostovanju pri vodilnem Tajfunu prikazali veliko mero borbenosti.

Proti čvrstim Štajercem pa bo potrebno za zmago vzrajati v visokem ritmu ves čas tekme ter se izogniti napakam v končnicah, ki so botrovale nekaterim porazom. Mariborčani so za letošnjo sezono sestavili igralsko zelo raznoliko zasedbo, ki ji na zunanjih položajih poveljujeta Bojan Krivec in Jure Pelko, medtem ko so pod košem najbolj nevarni Kayembe Ruphin iz Demokratične republike Kongo, naturalizirani Slovenec Gezim Morina ter 216 centimetrov visoki črnogorski center Miloš Lopičić.

“Čaka nas tekma z zelo kompaktno in uigrano ekipo, ki dobro igra tudi v gosteh. Maribor je ena najboljši skakalnih ekip v ligi, zato jim bomo morali čim boljše parirati v tem elementu. Nedvomno bo dvoboj vseh štirideset minut zelo izenačen, fantje pa morajo narediti vse, da zmaga ostane doma,” je pomembno srečanje napovedal Subotić.

SM


Najbolj brano