Z razigrano Tejo Bavdaž do zmage

Odbojkarice GEN-I Volleyja so v tekmi 6. kroga 1. DOL za ženske v gosteh premagale ekipo Spodnja Savinjska-Aliansa s 3:1 (-14, 22, 24, 18).

Teja Bavdaž v ospredju Foto: Igor Mušič
Teja Bavdaž v ospredju Foto: Igor Mušič

ŠEMPETER V SAVINJSKI DOLINI > Odbojkarice GEN-I Volleyja so v izenačeni tekmi prišle do tretje tretje letošnje zmage, prvič v sezoni pa se veselijo druge zmage v nizu. V Šempetru so tekmo začele katastrofalno slabo, a so se hitro dvignile in predvsem po zaslugi zbranosti v odločilnih trenutkih premagale tekmice, s tem pa jih tudi prehitele na prvenstveni razpredelnici. Spodnja Savinjska je v prvih štirih krogih trikrat zmagala, zdaj pa je zabeležila drugi zaporedni poraz in se preselila v spodnji del lestvice.

V prvem nizu so bili gledalci, ki so podaljšali bivanje v dvorani po moški tekmi med domačo ekipo in ACH Volleyjem, navdušeni nad tistim, kar so Savinjčanke pokazale. Že ob prvem tehničnem odmoru so vodile z 8:2, z dobrimi servisi - v prvem nizu so dosegle štiri ase, od tega je tri prispevala spet zelo razpoložena Mojca Pene, zanesljivim sprejemom in napadom pa so prednost do konca le še povečale.

Malo je bilo tistih, ki so menili, da bo to edini niz Šempetrank v tem dvoboju. A zgodilo se je ravno to. V drugem nizu so se reči spremenile, domače so začele delati napake, kar so gostje znale izkoristiti. Poleg tega so se razigrale v bloku, kjer je bila opazna predvsem Teja Bavdaž. Novogoričanke so imele pobudo od začetka do konca niza, gostiteljice so jih sicer lovile, a ujele jih niso.

Podoben je bil tudi potek tretjega niza, ki je bil najbrž odločilen za končni razplet. Primorke so bile z dobrim sprejemom in solidnim napadom večji del niza v prednosti, vodile so s 14:10, a so jih domače s štirimi zaporednimi točkami ujele. Toda gostje so hitro spet vrnile v vodstvo, v končnici pa bile tudi bolj zbrane.

Po izgubljenem tretjem nizu je Savinjčankam še dodatno padla zbranost. Zaradi napak so že ob prvem tehničnem odmoru zaostajale s 3:8, vse do konca pa niso nevarneje zagrozile.

> Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 250, sodnika: Kern, Atanasov (oba Kranj).

> Sp.Savinjska-Aliansa: Jakob, Rifelj, Forštnarič 6, Pene 23, Sopčič 3, Hren 4, Žnidar 15, Podgornik, Ovčar, Lenart 2, Udrih 7, Napotnik, Pavlič 4.

> GEN-I Volley: Prado de Olivera, Pethö 14, T. Bavdaž 11, Zbičajnik 6, P. Marušič, N. Bavdaž 9, Kolbl 15, Đukić 12, Velikonja, Š. Marušič 1, Simčič, Spačal.

STA


Najbolj brano