Z olimpijko Mačusovo naprej

S podpisom pogodbe med Olimpijskim komitejem Slovenije in Športno zvezo Nova Gorica je včeraj formalno zaživela severnoprimorska regijska pisarna OKS, ki jo bo vodila olimpijka iz Sydneya Meta Mačus.

Takole so novogoriško regijsko pisarno OKS na pot pospremili (z leve) župan Matej 
Arčon, predsednik novogoriške športne zveze Miran Mullner, vodja pisarne Meta 
Mačus, ter predsednik in podpredsednik OKS, Bogdan Gabrovec ter Janez 
Sodržnik. Foto: Igor Mušič
Takole so novogoriško regijsko pisarno OKS na pot pospremili (z leve) župan Matej Arčon, predsednik novogoriške športne zveze Miran Mullner, vodja pisarne Meta Mačus, ter predsednik in podpredsednik OKS, Bogdan Gabrovec ter Janez Sodržnik. Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Podpis pogodbe pomeni, da bo Olimpijski komite Slovenije delovanje regijske pisarne v Novi Gorici tudi sofinanciral. Profesionalno jo bo vodila nekdanja odlična atletinja AK Gorica, državna rekorderka v teku na 400 metrov z ovirami in olimpijka iz Sydneyja 2000, Meta Mačus, ki se je na to vlogo pripravljala že od lanskega leta. V pisarni v prostorih Športnega zavoda Nova Gorica (pod tribuno mestnega stadiona) dela vsak dan (uradne ure so od 10. do 14. ure) že od začetka junija. O svoji novi vlogi meni: “Klubom in društvom bom po svojih močeh pomagala z znanjem in zvezami, ki sem si jih pridobila v dolgoletni atletski karieri. Že doslej se je pokazalo, da je najbolj dobrodošla pomoč klubom pri pripravi dokumentov za uspešne kandidature na razpisih za dodelitev javnega proračunskega denarja. Pisarna bo skrbela, da bodo klubi bolj povezani, da bodo ključne regijske informacije zbrane pri nas na enem spletnem portalu, kjer bomo objavljali tudi obvestila o prireditvah. Za začetek bomo to urejali v okviru spletne strani novogoriškega športnega zavoda.”

Pogodbo sta na sedežu mestne občine Nova Gorica ob prisotnosti župana Mateja Arčona podpisala predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in predsednik Športne zveze Nova Gorica Miran Mullner, navzoč pa je bil tudi za regijske pisarne zadolženi podpredsednik OKS Janez Sodržnik. Najaktivnejše športne zveze v državi, kot je po oceni OKS novogoriška, so sicer nosilci regijskih pisarn. Novogoriška je trinajsta in obenem prva na severnem Primorskem. Pokrivala bo območje občin Nova Gorica, Ajdovščina, Vipava, Tolmin, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal, Kobarid, Komen, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, in Šempeter -Vrtojba.

Gabrovec je poudaril, da OKS na lokalni ravni načrtuje še marsikaj: “Pripravljamo vzpostavitev regijskih medicinskih centrov za kategorizirane športnike. Zaživeli naj bi do konca leta. V prvem krogu bo tudi center za območje Goriške v Novi Gorici in Šempetru. Nudil bo predvsem zdravstveno preventivo in testiranja.”

Predsednik ŠZ N. GoricaMiran Mullner je med glavne naloge regijske pisarne uvrstil pomoč pri ustanavljanju športnih zvez na severnem Primorskem in pri povezovanju. Športnih zvez še ni na Kobariškem, Bovškem, na Goriškem Krasu in v spodnji Vipavski dolini. Pisarna se je sicer že lotila obujanja športnih iger med podjetji pod imenom poslovne igre.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano