Z novim trenerjem

Za ekipo in posamezne nogometaše Gorice bo vsaka tekma do konca jesenskega dela kvalifikacijska. Tudi današnja z Zavrčem, na kateri bo moštvo na uradni tekmi prvič vodil novi trener Iztok Kavčič.

 Foto: Jure Batagelj
Www.Jurkos.Com
Foto: Jure Batagelj Www.Jurkos.Com

NOVA GORICA > Modro bele čakajo letos še tri tekme. Po Zavrču bodo gostili vodilne Domžale, jesenski del pa bodo tako kot v pretekli sezoni sklenili v Novem mestu s Krko. Zavrčani so bili v lanskem prvenstvu najbolj hvaležna novogoriška stranka. Goričani so vknjižili štiri gladke zmage na štirih medsebojnih obračunih s skupno razliko v golih 13:1. V prvi četrtini sezone se je tekma na Ptuju končala brez golov.

Zavrč, ki je bil lani kot novinec najprijetnejše presenečenje sezone, torej še ni uspel ugnati Gorice, remi pa bi bil za gostitelje danes vendarle premalo. Po drugi strani je dejstvo, da Novogoričani doma niso kaj prida uspešnejši kot v gosteh. Doslej so vknjižili le sedem točk za dve zmagi nad Radomljami in Krko ter remi s Celjem. Zadnjo domačo prvenstveno zmago so zabeležili 29. septembra, je pa res, da so v tem obdobju odigrali le dve tekmi v športnem parku, z Mariborom in Olimpijo. Zavrč pa ne bo nič lažji tekmec. Ne le zaradi položaja na lestvici - gostje so doslej zbrali 17 točk več - in okoliščin v novogoriškem klubu, pač pa tudi zaradi učinkovitosti Zavrča.

Na osmih gostovanjih so nogometaši iz Haloz petkrat zmagali. Tudi sicer pa je njihov izkupiček ob upoštevanju, da so jeseni domače tekme odigrali na Ptuju, spoštovanja vreden. Veliko se v najbolj nogometnem zaselku v Sloveniji v letošnji sezoni ni spremenilo. Župan Miran Vuk kljub osebnemu stečaju še naprej obvladuje klub. Sodeč po rezultatih zelo uspešno. Ekipa, ki jo s klopi vodi Željko Orehovec, ima še vedno izrazit hrvaški pridih, a je selekcija očitno precej bolj posrečeno sestavljena od novogoriške, s katero se lahko povleče kar nekaj vzporednic. Gostitelji imajo še tri tekme časa, da skeptike prepričajo o nasprotnem. Novogoričani nimajo težav le v napadu, pač pa tudi v obrambi. Doma so le na tekmi z Radomljami ohranili mrežo nedotaknjeno. Dodatna težava pa je, da se je Marcu Modolu na seznamu poškodovanih pridružil Alen Jogan. Načet je tudi Venturim, Ezekiel Henty pa je zbolel.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano