Z mladimi v sredino

Nadaljevanje drugoligaškega nogometnega prvenstva se bliža z velikimi koraki tudi za edinega predstavnika iz slovenske Istre, ki ga jutri čaka zahteven nasprotnik.

Jan Pahor (v ospredju v belem dresu) bo tudi spomladi steber ankaranske obrambe. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Jan Pahor (v ospredju v belem dresu) bo tudi spomladi steber ankaranske obrambe. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ANKARAN >Ni odveč ponoviti, da spomladanski del sezone nogometaši Ankarana-Hrvatinov začenjajo s sedmega mesta in z izkupičkom 20 točk. Verjetno je to nekaj manj od pričakovanj, a glede na okoliščine, v katerih je zanje potekal prvi del prvenstva, je izkupiček tudi zadovoljiv. Finančne težave, težave z igriščem in različni scenariji glede prihodnosti kluba so bili del vsakdana moštva v oranžni športni opremi, ki je v zimskem prestopnem roku doživelo precejšnje kadrovske premike in (prisilno) pomladitev ekipe.

Ankarančani pozimi svojega strica iz Amerike niso našli in ga še vztrajno iščejo, zato je pred vodstvom kluba še veliko dela, kako za daljši čas urediti finančni položaj. Kljub pogojnikom pa bodo skušali v spomladanskem delu prvenstva vsaj ubraniti položaj na lestvici oziroma napredovati za kakšno mesto. Cilj je sredina lestvice. “Jah, v teh časih ni nič idiličnega in tudi v pripravah smo imeli nekaj težav z igriščem. Trenirali smo solidno, čeprav redko popolni. V zadnjem obdobju se soočamo tudi s poškodbami,” priprave opisuje trener Vlado Badžim.

Če v grobem ponovimo igralske spremembe: čez mejo sta odšla Simon Klun in Mark Božič, Matej Zemljak in Ivo Stipaničev igrata v Izoli, odšla sta tudi rezervni vratar Alen Koprivec in Ousman Koli (Šenčur). Odšlo je torej pet izkušenih nosilcev igre. Ostal je s petimi jesenskimi zadetki prvi strelec ekipe Luka Vekić, zvezno vrsto je okrepil še drugi posojeni igralec Kopra Matic Reja. Novinci so še Matic Furjan iz Krke, Jernej Papež iz Domžal, Dejan Banović iz Izole, Roy Rudonja, Aleksander Ilić in Niki Lekić. “Želim si, da mlajši izkoristijo priložnost in se uveljavijo. Ocenjujem, da imamo solidno ekipo, a s precej manjšimi izkušnjami kot jeseni. Torej se bo potrebno učiti in hkrati tudi osvajati točke,” pravi Badžim, ki ima med nosilci le še tri igralce z dolgoletnimi izkušnjami - Deana Kolariča, Jana Pahorja in Mateja Paala.

Jutri na Sv. Katerino prihaja vodilna ekipa 2. SNL Krško, ki dokazuje, da je v slovenskem nogometu možno vse. Na koncu minule sezone je izpadla iz 2. SNL, potem pa je zaradi težav nekaterih ekip z licencami ostala v ligi in v novi sezoni kandidira za preboj v prvo ligo. O tem, da so Krčani favoriti, ni dvoma, tudi ob dejstvu, da imajo gostitelji štiri poškodovane igralce. ROK MAVER


Najbolj brano