Z dragoceno izkušnjo

V soboto se začenja nova sezona v tretji slovenski nogometni ligi, kamor se po enoletnem premoru vračajo Biljenci.

Tako so Biljenci ob koncu pretekle sezone proslavili naslov prvaka v enotni primorski nogometni ligi Foto: Nd Bilje
Tako so Biljenci ob koncu pretekle sezone proslavili naslov prvaka v enotni primorski nogometni ligi Foto: Nd Bilje

BILJE > Prvaki enotne primorske nogometne lige so si napredovanje zagotovili zanesljivo. Jeseni so bili nedotakljivi, spomladi, ko je bilo že jasno, da bodo zaradi reorganizacije v tretjo ligo napredovale kar štiri ekipe, pa so nekoliko spustili stopalko s plina. Kljub temu so Biljenci brez večjih težav obdržali primat in bodo letos spet igrali v tretji ligi.

Izkušnja izpred dveh let, ko je bila članska ekipa že po jesenskem delu obsojena na izpad, je bila slaba, a hkrati tudi poučna. V klubu so odločni, da se ne bo ponovila, in to ne le zavoljo manj zahtevne konkurence v tekmovanju, ki se je razpršilo na štiri tretje lige. Igralsko jedro je ostalo domala nespremenjeno. Od vidnejših članov lanskoletne zasedbe je moštvo zapustil le Miha Devetak, ki bo zaigral v zamejstvu. Novinci so vratar Kris Stergulc, Emir Mehanović, Jani Nešković in trije nogometaši iz mladinskega pogona, Luka Bragato, Tine Koron in Matic Gregorič.

Nov je tudi trener. Valterja Besednjaka, ki je ekipo popeljal do prvega mesta v primorski ligi, je nadomestil Šefik Mulahmetović, ki ima precej izkušenj pri vodenju mlajših selekcij. V pretekli sezoni je z biljenskimi kadeti osvojil drugo mesto v drugi ligi zahod. Pred dvema letoma pa se je izkazal tudi v članski konkurenci, kjer je v tretji ligi vodil ekipo Brd. V tedanji ekipi iz Vipolž so sicer imeli pomembno vlogo igralci z dolgoletnimi prvoligaškimi izkušnjami. V aktualni zasedbi Bilj pa so povečini mlajši igralci med 20. in 25. letom. Izjema je Tomaž Žniderčič.

“Cilj je brezskrbni obstanek oziroma sredina lestvice. Ekipa je za to sposobna. Tudi v prihodnje pa bo poudarek na mladih domačih močeh oziroma črpanju igralcev iz domačega klubskega pogona,” je pojasnil sekretar ND Bilje Luka Simović.

ASO


Najbolj brano