Z bistrimi mislimi v novo evropsko zgodbo

V taboru kobjeglavskega Hrasta zagotovo zlepa ne bodo pozabili nedavne dramatične končnice finalnega obračuna proti Lokateksu Trati, kmalu pa jih že čaka še nastop v evropskem pokalu.

Marko Švara Foto: Picasa
Marko Švara Foto: Picasa

KOBJEGLAVA > Čeprav so Kobjeglavci pred tednom dni v zadnji del finalnega obračuna domačega balinarskega prvenstva v Škofji Loki vstopili z vodstvom 12:6, tudi dva tedna po finalu še vedno odmeva, kako se je nove prvenstvene zvezdice veselila domača Lokateks Trata. “V predzadnjem obratu smo zamudili priložnost za izenačenje, z malce sreče pa bi lahko celo povedli. Tudi odločilni meti po koncu igralnega časa se nam niso izšli in ob takšnem poteku dogodkov se je bilo težko nadejati pozitivnega razpleta. Na koncu pa smo ostali brez naslova prvaka,” se je nesrečnega razpleta v pogovoru za PN spomnil Hrastov reprezentant Marko Švara, ki je bil eden od akterjev dramatične zadnje igre trojk, ki je dokončno razrešila vprašanje zmagovalca.

> Ste po vodstvu z 10:0 že razmišljali o končnem slavju?

“Menim, da ni bilo tako. Vsi smo vedeli, da za končno zmago potrebujemo 14 točk. To se je potrdilo tudi v končnici dvoboja, ki se je končal s tesno zmago Škofjeločanov.”

> Med sezono ste imeli kar precej nihanj. Vas je morda to stalo zmage v finalu?

“Moram poudariti, da smo ravno v finalu odigrali eno izmed najboljših tekem v sezoni. Še posebej dobri smo bili v uvodnih klasičnih igrah, kar je bilo glede na težavnost igrišč precejšnje presenečenje. Škoda, da iz vsega skupaj nismo potegnili še malce več in zadržali prednost. Glede na prikazane igre v vsej sezoni, so si Škofjeločani morda le bolj zaslužili naslov, saj so imeli precej manj nihanj.”

> Letošnja sezona vam je prinesla tudi nastop na evropskem prvenstvu. Ste zadovoljni z osebnimi dosežki?

“S svojimi igrami v tej sezoni sem lahko zadovoljen, vendar je manjkala pika na i. Želel sem si osvojiti medaljo na evropskem prvenstvu, poleg tega pa smo imeli najvišje cilje tudi v domačem prvenstvu, a se ni izšlo po željah. Pred nami je krajši počitek, ki nam bo dobro del, saj se morajo glave malce zbistriti, nato pa sledi nova evropska zgodba.”

> Se lahko v letošnji sezoni vmešate v boj za evropsko lovoriko?

“V tekaških disciplinah smo močnejših kot v preteklih sezonah, tako da bomo lahko konkurenčnejši najboljšim italijanskim, francoskim in hrvaškim ekipam. Dvakrat smo nastopili v četrtfinalu, letos pa si želimo narediti še korak naprej in se prebiti v polfinale.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano