Z Mas Techom ni nikoli dolgčas

Prvo tekmo nove drugoligaške sezone je ankaransko-hrvatinska ekipa odigrala neodločeno. Varovanci trenerja Vlada Badžima so v drugem delu igre uspešno nadoknadili dvojni zaostanek iz prvega polčasa in bili na koncu tudi blizu zmage. Veržej : Mas Tech 2:2 (2:0).

Vlado Badžim - z goli pridejo tudi zmage Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Vlado Badžim - z goli pridejo tudi zmage Foto: Zdravko Primožič/Fpa

VERŽEJ-ČISTINA >Ankarančani so na najbolj oddaljeno gostovanje odpotovali po zmago. Trener Vlado Badžim je na igrišče poslal ekstremno napadalno začetno enajsterico, v kateri sta poleg vratarja Mateja Paala le Simon Klun in Jan Pahor “po poklicu” defenzivna igralca, ostalih osem(!) nogometašev pa se zagotovo bolje znajde v ofenzivnih nalogah, kot pri branjenju svojega gola. A strateg oranžnih ni imel prav veliko izbire, saj je zaradi različnih vzrokov tokrat pogrešal nekaj igralcev.

Igrišče NK Veržej, gledalcev 200, sodnik Glažar (Hajdina). Strelci - 1:0 Kek (5), 2:0 Vaš (20), 2:1 Klun (60), 2:2 Zemljak (75). Ankaran-Hrvatini Mas Tech: Paal, Kolarič, Klun, Pahor, Stipaničev (od 46. Hojnik), Vukelić, Mihalič, Vodeb (od 46. Koli), Zemljak, Vekič (od 82. Gajšek), Božič. Trener: Vlado Badžim.

Toda pogumna poteza se ni obrestovala, ker so domačini hitro povedli. Že po petih minutah je Matjaž Kek zadel za vodstvo Veržeja, potem ko je po prekinitvi streljal, žoga pa se je dotaknila Iva Stipaničeva, spremenila smer in končala za hrbtom nemočnega Paala. Domača ekipa, za katero v novi sezoni ne bosta nastopala mariborska talenta Luka Zahović in Dino Hotić, je kmalu zatem podvojila prednost. Izkušeni Arpad Vaš je želel podati žogo v sredino ankaranskega kazenskega prostora, a je zgrešil ravno toliko, da se podaja spremenila v neubranljiv strel na gol. Gostje so nato reagirali, pritisnili in začeli ogrožati vrata Veržeja. Najbližje zadetku je bil Luka Vekič v 40. minuti, omeniti pa velja še “škarjice” Tima Vodeba, ki je tekmo začel lažje poškodovan. Tudi zato je med polčasom trener gostov opravil dve zamenjavi in v nadaljevanju je Mas Tech povsem zagospodaril na igrišču. Gostje so zapravili vsaj šest priložnosti, domačini pa so redko prešli polovico igrišča. Kljub vsem napadalcem na igrišču je v 60. minuti po prekinitvi z glavo zadel Simon Klun, kar je Ankarančanom vlilo novih moči.

Kmalu zatem je MarkoVukelić začel šolsko akcijo, ki jo je z odličnim strelom za izenačenje zaključil Matej Zemljak. V končnici so nogometaši Mas Techa želeli priti do zmage, a niso bili dovolj natančni. Najlepšo priložnost je imel Mark Božič, ko je z bližine z glavo žogo poslal natanko v vratarja in ostalo je pri nedoločenem rezultatu 2:2.

“Nekoliko pozneje smo začeli s pripravami in to se nam je malce poznalo, vsaj kar se tiče uigranosti. V drugem polčasu je bilo precej bolje, vendar moramo delati naprej. Najbrž bomo šele čez nekaj krogov v pravi formi, saj smo ob poznem začetku treningov imeli tudi nekaj težav z odsotnostmi zaradi poškodb in zamud pri registracijah,” je pojasnil predstavnik kluba Ilica Perić in dodal, da se bo Mas Tech v naslednjih dneh najverjetneje okrepil še z igralcem s Hrvaške. SJ


Najbolj brano