Z Estoncem in Nigerijcem

Članska ekipa TKK Tolmin je v Kranju osvojila prvo drugoligaško točko v novi sezoni, v kateri se nadaljuje prevetritev igralskega kadra.

Tolminski rdeče-črni so dobili dva nova soigralca. Foto: Leo Caharija
Tolminski rdeče-črni so dobili dva nova soigralca. Foto: Leo Caharija

TOLMIN > Začetek sezone so tolminski nogometni privrženci pospremili z mešanimi občutki. Resda so si z napredovanjem v pokalnem tekmovanju zagotovili obračun z Mariborom na Brajdi (16. septembra), po drugi strani pa so trije zaporedni prvenstveni porazi vnesli kar nekaj nemira v tabor Tolmincev. Še pred gostovanjem pri Triglavu so opravili moštveni sestanek. Ali je ta zaslužen za zasuk, je težko reči. Po prvem polčasu so v Kranju namreč zaostajali z 0:2.

Kakorkoli, Tolminci so v Kranju iztržili točko, v klubu pa so se zgodile tudi igralske spremembe. Poslovil se je italijanski branilec Alessio Codromaz, ki je prišel iz Gorice, odslej pa naj bi se bolj posvetil šolanju. Tolminske vrste je zapustil tudi vratar Denis Baloh, ki se je poškodoval na domači prvenstveni tekmi z Ankaranom. Do konca jesenskega dela v klubu zanj ne bodo iskali nadomestila. Proti Triglavu je svoj krst v dresu Tolmincev dočakal nekdanji čuvaj mreže Olimpije Marko Deronja.

So pa v klubu okrepili napadalne vrste. Barve Tolmina bo v nadaljevanju sezone branil 20-letni Kevin Kauber, ki ga je posodila novomeška Krka. Estonski reprezentant do 21 let ob Kastrevcu, Dangubiću in Noviniću v dolenjskem prvoligašu ni prišel do izraza. Novim soigralcem se bo priključil 9. septembra, po reprezentančnih dvobojih Estonije s Španijo in Hrvaško. Na sobotni prvenstveni tekmi, ko bodo na Brajdi gostovale razigrane Radomlje, ga torej še ne bo v tolminski ekipi, ki se ji je zadnji dan prestopnega roka kot posojen igralec Gorice priključil tudi Osuji Amarachi.

Nigerijski napadalec je vrstnik in rojak Blessinga Elekeja, ki blesti v vodilni ekipi prve slovenske lige. Amarachi je ostal v njegovi senci, pri Gorici pa je imel rezervno vlogo. Sicer pa so ga tolminski navijači že imeli možnost spoznati. Pred dvema letoma, ko so posoški nogometaši osvojili naslov prvaka v tretji ligi, je Amarachi, ki je kot prvi izmed treh Nigerijcev prišel v mesto vrtnic, v vlogi posojenega igralca Gorice branil barve Brd.

ASO


Najbolj brano