Z Elekejem ne bodo tvegali

Prestopna vročica okrog Blessinga Elekeja in huda poškodba Amela Džuzdanovića sta zasenčili priprave nogometašev Gorice na zadnjo jesensko tekmo.

Marko Nunić (v modro belem dresu), ki je z golom odločil 
zmagovalca na prvi medsebojni tekmi v Areni Petrol, bo tudi 
danes poskušal zagreniti življenje Celjanom.    Foto: Leo Caharija
Marko Nunić (v modro belem dresu), ki je z golom odločil zmagovalca na prvi medsebojni tekmi v Areni Petrol, bo tudi danes poskušal zagreniti življenje Celjanom.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Celjanom se bodo danes zoperstavili zdesetkani. Marshal Johnson je kaznovan, načeti so Miran Burgić, ki bo stisnil zobe, Matija Škarabot in Tilen Nagode, na seznamu poškodovanih pa sta se Sandi Arčon in Tine Kavčič pridružila Mihi Gregoriču in Amelu Džuzdanoviću. Slednji je utrpel hujšo poškodbo, kot je sprva kazalo. Podrobnejši pregled je pokazal, da ima strgane kolenske vezi in bo potrebna operacija, ki ga čaka že v ponedeljek. Okrevanje bo daljše, mladi reprezentant pa je slej ko prej že sklenil sezono.

Tudi Blessing Eleke letos najverjetneje ne bo več branil barv Gorice. Po Džuzdanovićevi poškodbi v novogoriškem taboru ne bodo tvegali. Intenzivni pogovori o prestopu drugega strelca dosedanjega dela sezone še potekajo. Nigerijski napadalec naj bi se v domovino vrnil v sredo. Če ne prej, bo takrat tudi znano, kam in za koliko se bo p(r)odal. Da bo zapustil Novo Gorico, je jasno. V klub naj bi prišle tri konkretne ponudbe, iz Malmöja, telavivskega Maccabija in ljubljanske Olimpije. Še bistveno več je povpraševanja in tipanja terena. Kakorkoli, brez Elekeja in Džuzdanovića bo novogoriška podoba precej drugačna. Številke so nazorne: Eleke je zabil 12 golov, prispeval pa je tudi štiri podaje. V vrhu te statistične prvine pa je s šestimi uporabnimi podajami Džuzdanović, ki je dosegel še pet zadetkov. Oba nogometaša premoreta tudi lastnost, ki ni zabeležena v nobeni statistiki, a je v nogometu toliko bolj cenjena - nepredvidljivost.

Konkretno si Elekeja želijo Malmö, Maccabi Tel Aviv in Olimpija.

Tako Džuzdanović kot Eleke sta bila med glavnimi akterji goriške zmage v Celju v prvi četrtini prvenstva. V obojestransko odprti tekmi sta oba zatresla domačo mrežo, Džuzdanović pa je prispeval še dve asistenci. Tudi odločilno v srhljivi končnici, ki jo je s tretjim goriškim golom za končnih 3:2 začinil Marko Nunić. Vloge so se takrat zamenjale, Novogoričane je zmaga izstrelila v vrh lestvice, domač poraz pa je naznanil globoko celjsko krizo, iz katere so se izvlekli šele v zadnjem obdobju.

Medtem so tudi zamenjali trenerja. Simona Rožmana je nadomestil Iztok Kapušin, ki je občutno dvignil rezultatsko krivuljo v zadnjih petih krogih (tri zmage in dva remija), s čimer so se Celjani vendarle odlepili z dna lestvice. Tja po kakovosti igralskega kadra gotovo ne sodijo, v njem pa gotovo pogrešajo Benjamina Verbiča oziroma njegove gole in asistence iz minule sezone. V to smo se prepričali tudi na drugi medsebojni tekmi v športnem parku, kjer so v končnici spet potegnili krajšo, Gorica pa je zabeležila edini dosedanji remi v letošnji prvenstveni sezoni. Za konec jesenskega dela bodo Celjani gledalcem v Areni Petrol omogočili brezplačen vstop. ALEŠ SORTA


Najbolj brano