Z Danske za Taro

Prejšnje leto je srca Primorcev in slovenske javnosti ganila zgodba malega Reneja Talića, ki mu je operacija, za katero so denar zbirali tudi športniki, rešila nogico. V eni od dobrodelnih akcij letos sodelujeta rokometaša, ki sta svoj pečat pustila tudi na Primorskem.

Sebastian Skube
Sebastian Skube 

KOPER > Pri zbiranju denarja za malega Reneja, ki v ZDA že teka brez opornice in se bo počasi vrnil domov, so aktivno sodelovali tudi nogometni reprezentanti na poslovilni tekmi Mateja Mavriča, ki je skupaj z Renejevo mamo Amelo Talić med finalisti letošnjega izbora Osebnosti Primorske.

Rokometna reprezentanta Peter Pucelj in Sebastian Skube, ki zdaj igrata za danski klub Silkeborg, skupaj s soigralci in še nekaterimi organizacijami podpirata dobrodelno akcijo za osemletno deklico Taro. Kranjčan Pucelj je sicer koprski zet, med sezonama 2006/08 je igral za Novo Gorico in pred odhodom na Dansko lani nekaj časa tudi za Izolo, medtem ko se je Trebanjec Skube igralsko uveljavil v nekdanjem koprskem Cimosu. Pogumno in veselo dekletce Taro so zdravstvene težave začele pestiti, ko je bila stara tri leta. Zaradi bolezni se težko premika, njena družina je v slabem finančnem položaju. Kljub fizioterapevtskim vajam težko stoji, vse bolj je odvisna od invalidskega vozička in oseb ob njej, njene mišice so vse šibkejše.

Pogosto mora v bolnišnico, tam pa je zaradi finančne stiske družine velikokrat sama. Tara, ki je pogumno in veselo dekletce, potrebuje operacije in določene pripomočke, ki seveda stanejo. Petčlanska družina mora z očetom, ki je po propadu gradbeništva ostal doma in je Tarin negovalec, ter mamo in bratom, ki sta brez službe, gledati na vsak cent.

Na pobudo obeh slovenskih reprezentantov so na pomoč priskočili tudi drugi rokometaši Bjerringbro-Silkeborga. Na dobrodelni dražbi prodajajo drese. Začetna ponudba znaša 40 evrov za dres, pošljete jo na elektronski naslov drazbatara@gmail.com. O Tari lahko več podatkov najdete na http://21e6c45f03.web5.si/. RM


Najbolj brano