Xavi po 17 letih zapušča Barcelono

Španski nogometni zvezdnik Xavi po 17 letih zapušča Barcelono. Petintridesetletni igralec s sredine igrišča bo katalonski ponos zamenjal za klub iz Katarja, natančneje za Al Sadd, vendar pa dopušča možnost, da se bo v Španijo še vrnil.

Xavi odhaja iz Barcelone. Foto: STA
Xavi odhaja iz Barcelone. Foto: STA

BARCELONA > Xavi se ob tem poslavlja z najmanj 23 naslovi v klubu, s tremi naslovi z reprezentanco pa je eden najuspešnejših španskih nogometašev. V soboto bo Xavi igral na zadnji ligaški tekmi na stadionu Camp Nou proti Deportivu iz La Corune. Kot kapetan bo prvič prejel pokal za naslov prvaka, kar bo njegov osmi naslov. V finalu španskega pokala 30. maja proti Athletic Bilbau in v finalu lige prvakov 6. junija proti Juventusu pa se lahko v tej sezoni okrona še z dvema prestižnima lovorikama.

“Z Al Saddom sem podpisal dvoletno pogodbo, pri čemer sem zavrnil fantastično ponudbo Barcelone,” je ob tem dejal Xavi. “V karieri si ne bi mogel želeti boljših uspehov in čeprav se v ekipi še vedno počutim uporabnega in pomembnega, je prišel čas za spremembo. V Katarju me čaka zanimiv projekt, še naprej bom deloval tudi v Aspire akademiji. Želim se izučiti za trenerja in športnega direktorja, moj namen je, da se nekoč v tej vlogi še vrnem v Barcelono,” je po novici, da ob koncu sezone zapušča Barco, dejal Xavi.

STA


Najbolj brano