Worleyjeva vodi, tri Slovenke v prvi trideseterici

Tessa Worley je bila najhitrejša v prvi vožnji veleslaloma na svetovnem prvenstvu v švicarskem St. Moritzu. Francozinja je s startno številko 1 ubrala najhitrejšo linijo. Nobena od 98 tekmovalk na startu je ni prehitela. Od treh Slovenk na startu si je najboljše izhodišče zagotovila Ana Drev, ki na sedem mestu za vodilno zaostaja 1,31 sekunde.

Tessa Worley Foto: STA
Tessa Worley Foto: STA

ST. MORITZ > Odlično je nastopila Tina Robnik, ki je vpisala 15. čas, za Tesso Worley si je nabrala 1,69 sekunde zaostanka. Robnikova je bila zadnja Slovenka na startu prve vožnje, imela je startno številko 28 in je prehitela kar trinajst tekmovalk. Pred njo je nastopila tudi nova smukaška svetovna prvakinja Ilka Štuhec, ki je še ujela prvo trideseterico, njen zaostanek znaša 2,59 sekunde za 26. čas.

Na startu je bilo 98 tekmovalk, a se prva trideseterica najhitrejših po številki 48 ni več spreminjala.

Worleyjevi, vodilni veleslalomistki zime in svetovni prvakinji v disciplini iz Schladminga leta 2013, se je najbolj približala Italijanka Sofia Goggia, zaostala je 48 stotink sekunde za drugi čas, prva izzivalka za naslov svetovne prvakinje Američanka Mikaela Shiffrin pa na tretjem mestu zaostaja 72 stotink sekunde. Med tistimi, ki je odstopila na prvi progi, je bila tudi Nemka Viktoria Rebensburg, svetovna veleslalomska podprvakinja iz Vail/Beaver Creeka (2015) ter olimpijska veleslalomska prvakinja iz Whistlerja (2010).

Branilka naslova svetovne veleslalomske prvakinje Avstrijka Anna Veith, naslov je pred dvema letoma osvojila z dekliškim priimkom Fenninger, je vpisala 23. čas (+2,25) na prvi progi. Tretja veleslalomistka zime Švicarka Lara Gut ni nastopila, saj si je na ogrevanju pred kombinacijskim slalomom grdo poškodovala koleno in je že predčasno končala sezono.

Finale bo na sporedu ob 13. uri.

STA


Najbolj brano