Vztraja pri svojem

V dvorani za tiskovne konference so bili po tekmi škotski kolegi presenečeni nad razpletom tekme, niti njihov selektor Gordon Strachan ni preveč razdajal čustev. Še manj pa poraženi Srečko Katanec.

Srečko Katanec Foto: STA
Srečko Katanec Foto: STA

GLASGOW > Edino vprašanje s škotske strani slovenskemu selektorju Srečku Katancu je bilo, ali ga je Škotska presenetila. “Ne, ni me presenetila,” je bil kratek odgovor. “Nas pa je presenetila,” je navrgel škotski kolega, ki tako kot drugi mediji zadnje dni ni bil prizanesljiv do trenerskega veterana Gordona Strachana. Ta je z zmago doživel svoj trenutek zadovoljstva (predvsem do medijev), kar razkriva zadnji stavek: “Kot trener sem užival v predstavi, v vseh segmentih, tudi tehničnem, fizičnem. Verjamem, da so navijači domov odšli z dobrim občutkom. Seveda so vabljeni tudi drugi, da nas podprejo na naslednjih tekmah.”

Na drugi strani je mrki Katanec povedal: “Zaslužena zmaga Škotske. Čestitke domači ekipi za zelo dobro igro. Mi nismo pokazali tistega, kar bi morali. Predvsem v prvem polčasu nismo pokazali nobene samozavesti, agresije, nobenega poguma. Slaba predstava. Za rezultat sem odgovoren jaz, prav tako za izbor igralcev."

Kaj se je spremenilo od oktobra? “Od tedaj imamo malo morje težav. V treh dneh priprav moram iskati rešitve. Kličem igralce, ki v klubih ne igrajo in zato tudi morda nimajo dovolj samozavesti. Mogoče bi moral druge, ampak dokler bom tu, bom delal po svoji pameti, ki pa morda ni velika. Drugih igralcev ne vidim oziroma če jih najdete vi, povejte imena. Pa tudi, če bi bili, bi jih bilo težko kar tako pripraviti za igro reprezentance . V takem stanju bi junija imeli težave tudi z Malto.”RM


Najbolj brano