Vtis boljši od rezultata

Nogometaši Gorice so prvoligaško pomlad odprli s pričakovanim porazom v Mariboru. Vtis ni bil tako slab, kot kaže končni izid, pravo sliko dometov novogoriške ekipe pa bo dalo nadaljevanje prvenstva. Maribor : Gorica 5:1 (2:1).

Razigrani Koprčan Dalibor Volaš (obkrožen s štirimi gostujočimi igralci) je vrnitev v mariborski klub proslavil s tremi zadetki proti Gorici.
Razigrani Koprčan Dalibor Volaš (obkrožen s štirimi gostujočimi igralci) je vrnitev v mariborski klub proslavil s tremi zadetki proti Gorici. 

MARIBOR > Sobotni dvoboj v Ljudskem vrtu je težko merodajno oceniti. Vsekakor drži, da so se Novogoričani na igrišču predstavili v drugačni podobi, kot so jo kazali v pretekli in jesenskem delu letošnje sezone. Malo je ekip v slovenskem prostoru, ki bi se državnim prvakom v Mariboru zoperstavili z odprto igro in tako visoko postavljeno obrambno vrsto. Goriški trener Cesare Beggi je potrdil napovedi iz pripravljalnega obdobja. Novogoričani tudi proti Mariborčanom niso odstopili od igre, ki so jo zastavili pozimi. Ali se bo obnesla z rezultati, pa je že drugo vprašanje.

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 4000, sodnik Sagrković (Vrhnika). Strelci: 1:0 Volaš (3), 1:1 Eleke (29), 2:1 Volaš (43), 3:1 Zahović (81), 4:1 Tavares (85), 5:1 Volaš (90). Maribor: Handanović 6, Stojanović 6,5, Rajčević 6, Šuler 6, Janža 6,5, Ibraimi 6,5, N'diaye 6, Dervišević 6 (od 75. Mertelj -), Bohar 6 (od 61. Sallalich 6), Volaš 7,5, Zahović 7 (od 85. Tavares 7). Trener: Ante Šimundža. Gorica: Gallinetta 6, Caputo 6, Napoli 5,5, Palumbo 5,5, Enow 5,5, Innocenti 6 (od 61. Širok 6), Taider 6 (od 84. Žigon -), Slivka 6, Ruggiero 6,5, Džuzdanović 6, Eleke 7 (od 74. Arčon -). Trener: Cesare Beggi. Rumeni kartoni: Bohar, Mertelj, Stojanović; Innocenti, Džuzdanović, Taider.

Mariborčani so igriv pristop Novogoričanov doživeli kot nepričakovano darilo, ki so ga tudi hitro izkoristili. Slavljenec Dalibor Volaš, ki je dan pred tekmo dopolnil 28 let, se je tako kar trikrat znašel ob pravem času na pravem mestu in tako zaznamoval svojo vrnitev na slovenske nogometne zelenice. Prvič že v tretji minuti, ko je sicer dišalo po nedovoljenem položaju. Zgodnje vodstvo je gostitelje postavilo v idealen položaj, iz katerega so lahko nadzirali razvoj dogodkov.

Novogoričani so sicer še naprej kombinirali, a jim je tudi ob neuravnoteženem sodniškem kriteriju manjkalo nekaj teže v napadu, kjer se je v lepi luči predstavil Blessing Eleke. Nigerijski napadalec je v 29. minuti navdahnjeno predstavo kronal tudi z izenačujočim zadetkom. Po asistenci Vykintasa Slivke je ukanil mariborsko obrambo na čelu z vratarjem Jasminom Handanovićem in izenačil izid. Po desetminutnem zatišju, v katerem gostitelji niso prav vedeli, kam z žogo, so si Goričani v končnici prvega polčasa privoščili usoden padec zbranosti. Gostitelji so tudi po spletu okoliščin oziroma dveh odbitkih prišli do dveh priložnosti. Prvič je Novogoričane rešil okvir vrat, v 43. minuti pa je Volaš dodal svoj drugi zadetek in postavil izid prvega polčasa.

Plus: Novogoričani so se predstavili s pogumno in napadalno igro. Minus: hitro so prejeli prvi zadetek, po izenačenju pa v končnici prvega polčasa še drugega.

V nadaljevanju so si gostje prizadevali za izenačenje ter pri tem sestavili tudi nekaj obetavnih akcij in zaključnih strelov, pri katerih pa novogoriški kapetan Amel Džuzdanović ni bil dovolj natančen. Na drugi strani Mariborčani niso pokazali večjih napadalnih ambicij. V maniri rutiniranih ekip so čakali in tudi dočakali svoje priložnosti v končnici tekme, ko so Novogoričanom pošle moči in posledično tudi zbranost. Za potezo tekme je deset minut pred koncem z golom za 3:1 poskrbel Luka Zahović, ki je nato prepustil mesto Marcosu Tavaresu. Brazilec je le nekaj trenutkov zatem zadel v polno in z enajstim zadetkom znova prevzel primet med strelci prve SNL. Piko na i je s svojim tretjim golom za končnih 5:1 postavil Volaš.

ASO


Najbolj brano