Vstopnice bodo hitro pošle

V balinarskih dvoranah Bonifika in Markovec, ki bosta od 29. septembra do 4. oktobra gostili najboljše evropske balinarje, je v teh dneh zelo pestro, saj organizatorji pripravljajo vse potrebno za čim boljšo organizacijo tekmovanja.

Še nekaj tehničnih popravkov in dvorana bo nared tudi za najboljše evropske balinarje  Foto: Picasa
Še nekaj tehničnih popravkov in dvorana bo nared tudi za najboljše evropske balinarje  Foto: Picasa

KOPER > Do začetka prvenstva stare celine bo koprska balinarska lepotica na Bonifiki, kjer bo potekal večji del tekmovanja, deležna še nekaterih manjših popravkov, medtem ko je manjša dvorana na Markovcu že nared za kvalifikacijske boje. “V dvorani Bonifika bodo do začetka prvenstva prepleskali vse stene, vzpostavili bodo dvojno internetno povezavo, ki bo omogočala neposredne prenose prek spleta ter pristop do interneta za organizatorje in novinarje,” je pojasnil predsednik Balinarske zveze Slovenije Sandi Kofol, ki je razkril, da si bo odločilne boje za odličja lahko ogledalo nekaj več kot 600 ljubiteljev balinanja: “Za uvodne dni prvenstva bo dnevno v prodaji približno 500 vstopnic, za sobotne odločilne boje pa bomo postavili še dodatne tribune. Večji del vstopnic, ki bodo na razpolago tudi v predprodaji, bo namenjen slovenskim navijačem, del vstopnic pa bo rezerviran tudi za obiskovalce iz Hrvaške, Italije, Francije in ostalih držav udeleženk. Zanimanje je ogromno, tako da si bodo morali zainteresirani hitro priskrbeti vstopnice.”

Slavnostna otvoritev prvenstva bo v torek, 30. septembra, ob 20.30 v koprski Taverni, zaključna večerja vseh udeležencev pa bo zadnji dan prvenstva v Žusterni, kjer bodo med prvenstvom tudi nastanjani vsi udeleženci.

Slovenska reprezentanca bo zelo zahtevna igrišča v dvoranah na Bonifiki in na Markovcu preizkusila na krajših pripravah v četrtek in petek, ko bo selektor Aleš Škoberne še zadnjič testiral formo Aleša Borčnika, Jureta Kozjeka, Dejana Tonejca, Davorja Janžiča in člana kobjeglavskega Hrasta Anžeta Petriča, ki je edini Primorec v izbrani vrsti. Priprav se bo udeležil tudi njegov klubski kolega Marko Švara, ki je v pripravljenosti za primer poškodb. V petek bodo vodstvo BZS in člani reprezentance predstavili svoja pričakovanja pred pričetkom prvenstva na posebni tiskovni konferenci v Kopru.

SM


Najbolj brano