Vsi že nestrpno čakamo na derbi s Koprom

Članska ekipa Rokometnega društva Istrabenz plini Izola je prvoligaško sezono končala na enajstem mestu. V izolskem taboru so z iztržkom zadovoljni, saj so se kljub začetnim težavam obdržali v družbi najboljših slovenskih ekip, vzporedno pa uredili razmere v klubu.

Borut Hren: “Vsi v Izoli komaj čakamo na lokalni prvoligaški derbi.” Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Borut Hren: “Vsi v Izoli komaj čakamo na lokalni prvoligaški derbi.” Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Prvenstvo se je za plinarje pričelo v znamenju začasnega prihoda izkušenega krožnega napadalca Petra Puclja. Z Izolani je oddelal vse priprave, potem pa se je že na drugi tekmi poškodoval, kasneje pa je tudi hitro odšel na Dansko. To je porušilo sistem igre ekipe, ki je potem potrebovala kar nekaj časa, da se je uspešno prilagodila novostim.

“Seveda nas je odhod Puclja prizadel, saj smo taktiko in igro, tako v obrambi kot tudi v napadu, temeljili prav na njemu. Sezono smo sicer na lestvici končali nižje, kot smo prvotno upali, toda glede na vse težave, ki smo jih imeli, smo lahko zadovoljni. Večji del leta smo odigrali brez dveh ali treh ključnih igralcev, ko pa so se ti poškodovani vrnili, se je naša krivulja v zadnjih treh mesecih začela dvigati in prvenstvo smo kar mirno pripeljali h koncu,” pravi Borut Hren, ki v klubu ni le trener, ampak počne še marsikaj drugega.

Čeprav velja, da je v Izoli moštvo vedno pred posamezniki, je nekaj igralcev med sezono le izstopalo. Vratar Blaž Vončina se je vrnil v velikem slogu, Peter Božič ostaja strup za obrambe nasprotnikov, Andraž Velkavrh je posebej zablestel na ključni tekmi proti Loki, medtem ko se je tudi Elvin Čosić znašel v izboru med najboljšimi levimi branilici prvenstva. Toda svoj delež so prispevali vsi, začenši z Alešem Selišnikom, ki se je vrnil k aktivnemu igranju, pa Nikolo Kojićem, ki je pomagal na domačih tekmah, do najmlajših Urbana Batića in Filipa Madžarevića.

“Ne bi rad izpostavljal posameznikov, izolsko orožje je kolektiv. Blaž se je vrnil na pota stare slave in upam da bo ostal v takšni formi, medtem ko je Peter najbrž najboljše napadalno levo krilo v ligi. V Andražev talent smo ves čas verjeli, zato smo ga tudi pripeljali v klub, Elvin pa je med sezono nedvomno prispeval svoj običajni delež, a lahko igra še bolje,” pravi Hren.

Ljubitelje izolskega rokometa lahko veseli dejstvo, da so med sezono uredili tudi finančne razmere društva. Februarja so v klubu oživeli tudi spletno komuniciranje z javnostmi.

“Odkar sem tu, že četrto leto teče, finance še nikoli niso bile tako urejene. Vsako leto želimo naredili majhen korak najprej, saj, če se ne pojavi kakšen Abramovič, veliki koraki trenutno niso možni. Doslej smo se vedno spomnili česa novega in se nekako znašli. Sedaj je naša prioriteta še izboljšati infrastrukturo v dvorani, pomoč pa je obljubil tudi župan,” je dodal dobro razpoloženi Borut, potem ko je z nasmeškom zanikal, da bi ga zanimalo izpraznjeno mesto selektorja slovenske moške reprezentance. Sploh sedaj, ko se spet obeta prvoligaški derbi s Koprčani. “Vsi komaj čakamo na lokalni derbi. Opažam, da so tudi moji igralci že 'našpičeni', jaz pa pravim, da jih bomo dvakrat premagali!”

SANDI JERMAN


Najbolj brano