Vsi slavijo vratarja Joa Harta

Razpoloženje številnih angleških novinarjev je bilo takoj po tekmi v sobi za novinarske konference našega največjega stadiona precej melanholično.

Joe Hart je slavil v vseh dvobojih s slovenski nogometaši, tudi 
z Josipom Iličićem. Foto: STA
Joe Hart je slavil v vseh dvobojih s slovenski nogometaši, tudi z Josipom Iličićem. Foto: STA

LJUBLJANA > Od začasnega selektorja Garetha Southgata so pričakovali svežino, a dobili le kopijo brezvoljnih predstav iz preteklega obdobja. Po obrazih sodeč so se na povprečne igre svoje reprezentance že kar navadili. Zato zapisana stališča v včerajšnjih izdajah njihovih tiskanih medijev ne presenečajo.

Londonski Guardian je članek na prvi strani športne rubrike naslovil: “Nov model angleške igre je pokazal vse stare slabosti.” V komentarju so izpostavili, da je lahko njihovo moštvo še veselo, da je proti razigrani Sloveniji osvojilo točko. Pojasnjujejo tudi težko in namočeno igralno površino na Stoženskem stadionu. “Ta skupina igralcev je pokazala precejšnjo zbeganost in lastno nesposobnost, k temu je potrebno prišteti tudi nejasna navodila za izvedbo igre. Tudi predstava brez prvega zvezdnika Wayna Roonneya ni prinesla želenega in pričakovanega napredka. Edini, ki ga lahko pohvalimo, je neverjetni vratar Joe Hart. Slovenija je pokazala ambicioznost, njen selektor Srečko Katanec pa je na koncu žaloval za zmago. Ne bi bila nezaslužena. Kot je povedal, je domači igralec Bojan Jokić igral celo z zlomljenim prstom,” dogajanje v Stožicah komentira poročevalec Dominic Fifield.

Dnevnik The Telegraph se sprašuje: “Zakaj je bila Anglija proti Sloveniji tako nebogljena?” In odgovarja: “Selektor Southgate je poskusil brez Rooneya in s tremi možmi, ki naj bi ga nadomestili. Toda svoje delo so opravili slabo in v 73. minuti je Rooney vendarle vstopil v igro. A tudi on ni prinesel več kot točko. Naši branilci so dovolili domači ekipi dve stoodstotni priložnosti - obakrat jih je rešil Joe Hart. V prvem polčasu je proti njemu sam stekel Roman Bezjak, v drugem pa Josip Iličić. Vratar je bil izjemen. Edino, v čemer je Anglija prekašala Slovenijo, je bila posest žoge.”

Tabloid Mirror je največ prostora posvetil prvemu igralcu Anglije, vratarju Joeju Hartu ter petelinjenju med Aljažem Struno in Jessejem Lingardom. “Pep, kako ti je všeč branjenje Harta?” je časnik zbodel trenerja Manchester Cityja Pepa Guardiola, zaradi katerega je angleški vratar zapustil klub. V komentarju so zapisali, da je bila predstava njihove reprezentance precejšnje razočaranje in dodali, da jih je s štirimi izvrstnimi obrambami rešil prav vratar.

PETER MARAŽ


Najbolj brano