Vsi na Zlato lisico!

Ponedeljek se je za alpsko smučarsko reprezentantko na svetovnem prvenstvu Ano Bucik in njene smučarske prijatelje zavlekel še v torek. Na sprejemu, ki sta ga ob vrnitvi iz ZDA pripravila SK Gorica in podjetje Spintec, je najboljša primorska smučarka simpatično odgovarjala na vprašanja in prisotne povabila na nedeljski slalom v Mariboru.

Po prihodu je Ana Bucik najprej objela mamo Katjo, ob njej stojita sestra Tjaša in oče Marko. Foto: Igor Mušič
Po prihodu je Ana Bucik najprej objela mamo Katjo, ob njej stojita sestra Tjaša in oče Marko. Foto: Igor Mušič

ŠEMPETER >Preddverje stavbe podjetja Spintec v Šempetru, ki je glavni pokrovitelj novogoriške smučarke Ane Bucik, se je s stotnijo smučarskih prijateljev iz njenega Smučarskega kluba Gorica napolnilo že uro pred prihodom slavljenke z bolonjskega letališča. Enajsto mesto v kombinaciji na svetovnem prvenstvu v ZDA in še posebej tretji čas slaloma v tej preizkušnji sta najvidnejša dosežka primorskega alpskega smučanja po tridesetih letih, odkar se je tekmovalno upokojil srebrni olimpijec Jure Franko.

Direktor podjetja gostitelja (Spintec), Goran Miškulin, je slavljenko pričakal z darilom, s prenosnim računalnikom. Pozdravila sta jo tudi župana - novogoriški, Matej Arčon in šempetrski, Milan Turk. Ana je po celodnevnem potovanju z osmimi urami časovne razlike najprej planila v objem družinskim članom, nato pa je ganjena spregovorila: “Vedela sem, da mi nekaj pripravljate, saj mi starši ne znajo takih reči dobro skrivati. Moram reči, da sem se v Ameriki tri tedne imela zelo dobro. Veliko sem se naučila. Zadovoljna sem s svojim nastopom v kombinaciji. Žal mi je za odstop v slalomu, a bo popravni izpit že v nedeljo na mariborski Zlati lisici. Pridite tudi tja!”

Vsaj tako srečen je bil med priložnostnim nagovorom Anin oče Marko Bucik, sicer predsednik SK Gorica: “Vesel sem, smučanje na Goriškem v skladu s kar bogato tradicijo peljemo naprej. Anin uspeh nas obvezuje, da bomo še naprej vzgajali otroke v dobre športnike in pozitivne osebnosti. Že doslej smo dokazali, da zmoremo. Primorci lahko dobro smučamo, pa čeprav se moramo zato daleč voziti! V našem klubu imamo ta čas še tri otroške reprezentante - Evo Kobal, Klemna Hvaliča in Kajo Mrakič, ki bodo Slovenijo prihodnji teden zastopali na Sljemenu. Anini dosežki so spodbuda zanje in za vse mlajše. Trenira jih osem, še dvajset pa jih je v smučarski šoli.”

S čestitkami je nadaljeval direktor Spinteca Goran Miškulin: “Enajsto mesto v kombinaciji in posebej tretje mesto v slalomu na tej preizkušnji SP sta velika uspeha za Ano in klub. Prepričan sem, da bo v takšnem klubu še kdo prišel daleč. Ana je v nekaj mesecih zelo napredovala.”

Srečanje v Šempetru se je izteklo z Aninim podoživljanjem voženj v ZDA, ko je Bucikova priznala, da jo je bilo pred smukom nekajkrat pošteno strah: “V noči pred smukom je bilo malo spanja. Bala sem se zadnjega skoka. Pri teh elementih imam še vedno zavoro, še posebej, ker se je vse dogajalo dan po strašnem padcu Čeha Banka. Ko sem zaprla oči, sem se še sama videla, kako pri 110 kilometrih na uro pristajam na njegovem mestu, vendar sem se le nekako zbrala in od treningov do tekme izboljšala čas na progi za deset sekund.”

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano