Vsako sezono se je potrebno dokazovati

Med redkimi primorskimi košarkaricami, ki so si uspele izboriti mesto v močnejših slovenskih klubih, je tudi Sara Meden. Obetavna Sežančanka v dresu kranjskega Triglava uspešno nastopa v ženski regionalni ligi.

Sara Meden uspešno združuje študij in igranje košarke v mednarodni ligi Foto: Simon Maljevac
Sara Meden uspešno združuje študij in igranje košarke v mednarodni ligi Foto: Simon Maljevac

SEŽANA > Za 20-letno Saro Meden je nastopanje v mednarodni ženski regionalni košarkarski ligi logičen korak v košarkarski karieri, ki ima temelje v domači Sežani. 171 centimetrov visoka organizatorka igre, ki prihaja iz znane košarkarske družine, je po sezoni 2010/11, ko je nastopala v dresu Pivke, prestopila v ljubljansko Ilirijo, pred pričetkom lanske sezone pa jo je v svoje vrste zvabil Triglav. Obetavna košarkarica si je hitro izborila mesto v prvi peterki, ki ga je zadržala tudi v letošnji sezoni. Kranjčanke so v regionalni ligi v prvih štirih dvobojih zabeležile polovičen izkupiček, na zadnji domači tekmi so s 63:67 klonile proti vodilnemu Medveščaku. Prva organizatorka igre Triglava v letošnji sezoni beleži povprečje 6,3 točke in treh podaj na tekmo.

> Ste s trenutnim izkupičkom v regionalni ligi v klubu zadovoljni?

“Z dvema zmagama v prvih petih krogih smo lahko dokaj zadovoljne. Želimo se uvrstiti na eno izmed prvih štirih mest v skupini, ki vodi v četrtfinale, kar je tudi naš glavni cilj v tem tekmovanju.”

> Kaj pa osebna statistika?

“Letos še nekako nisem našla prave forme, tako da ne morem biti navdušena nad svojimi igrami. Menim, da imam še veliko rezerve, in upam, da bom čim prej prikazala prave predstave ter še v večji meri pripomogla k uspehu naše ekipe.”

> Je nastopanje v regionalni ligi edina rešitev za dvig kakovosti najbolj-ših slovenskih klubov?

“Na tekmah proti močnim klubom iz regije mlade košarkarice pridobivamo prepotrebne izkušnje, ki nam bodo še kako prav prišle v prihodnosti. Regionalna liga je velik plus za najmočnejše slovenske klube, saj je konkurenca v domačem prvenstvu dokaj šibka. Athlete Celje, Grosbasket in Triglav močno odstopajo od ostalih klubov, dvoboji proti ekipam iz Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne gore in Italije pa so precej bolj izenačeni in kakovostni.”

> Kako usklajujete naporen tekmovalni urnik in zahteven študij medicine?

“Nobeni izmed punc ni lahko, vendar nas skupaj drži izjemna želja po igranju kakovostne košarke. Nekako uspemo uskladiti vse obveznosti, čeprav nas vsaka dva tedna čaka dokaj dolgo potovanje. Na srečo je vse skupaj organizirano na visoki ravni, tako da vodstvo lige poskrbi za prevoze in spanje na prizoriščijh tekem. Košarko in študij skušam uskladiti po najboljših močeh in za zdaj s tem nimam večjih težav. Izhajam iz košarkarske družine in košarka je bila vedno pomemben del mojega življenja.”

> Se v prihodnosti nadejate pomembnejši vlogi v dresu slovenske članske reprezentance?

“V tem trenutku je najbolj pomembno, da končno ujamem pravo formo in skušam z ekipo doseči zastavljen cilj v regionalni ligi, naša tiha želja pa je osvojitev državnega prvenstva. V tem letu nimamo na sporedu pomembnejših reprezentančnih akcij, a se zavedam, da se je potrebno dokazovati vsako sezono. Dobre igre bi me morda lahko popeljale v tujino, a o tem še ne razmišljam.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano