Vsakemu en polčas

Uvodna tekma 13. kroga prve slovenske nogometne lige med Gorico in Krškim se je razpletla z neodločenim izidom 1:1. Vsaki ekipi je pripadel po en polčas.

 Foto: STA
Foto: STA

NOVA GORICA > Pred začetkom tekme so se z minuto molka spomnili dolgoletnega zdravnika novogoriškega kluba, preminulega Vasjo Kruha. Uvodne minute so pripadle gostiteljem, a igra jim ni stekla, kot bi si želeli. Praviloma so se akcije zaključevale še pred kazenskim prostorom, bodisi zaradi nenatančnih podaj bodisi zaradi napačnih odločitev. Vse do 23. minute. Po odbitku se je za strel s kakih 25 metrov nenadoma odločil Andrej Kotnik. Proti vratom Krčanom je sprožil pravi projektil, ki je stresel okvir vrat gostov in zvabil prve aplavze domačih privržencev na sicer slabo zasedenih tribunah športnega parka. Precej več je bilo kritičnih opazk. Nekaj je bilo tudi opozoril na igrišču, da bi se lahko kaj zapletlo na domači polovici. In se je. Po pol ure igre je Žiga Jurečič skozi razredčene domače vrste poslal žogo v globino do Filipa Dangubića, ki se je otresel neodločnih goriških branilcev in mojstrsko zadel daljši zgornji kot vrat Grege Sorčana. Mreža se je dve minuti kasneje zatresla tudi na drugi strani. Po Kotnikovem strelu in obrambi Marka Zalokarja je odbitek v gol pospravil Dejan Žigon, a iz nedovoljenega položaja. Domača budnica je bila kratka. Goričani so spet padli v začaran krog napak, ki so jih spremljale na vseh delih igrišča, zato je odmor prišel kot naročen.

Gorica : Krško 1:1 (0:1)
Športni park, gledalcev 400, sodnik Kajtazović (Kranj) 6. Strelca - 0:1 Dangubić (30), 1:1 Kotnik (50).
Gorica: Sorčan 6, Celcer 6, Jogan 6, Boben 6, Gregorič 6,5, Kolenc 6 (od 71. Humar 6), Kapić 6,5, Žigon 6, Kotnik 7, Nagode 6 (od 79. Osuji-), Arčon 5,5 (od 65. Grudina 6). Trener: Miran Srebrnič.
Krško: Zalokar 6,5, Krajcer 6, Dušak 6, Špiler 6, Vuklišević 6, Kramarič 6, Dangubić 7, Čeh 6 (od 83. Vokić -), Jurečič 6,5, Bučar 6 (od 66. Pavič 6), Mensah 6 (od 69. Baskera 6). Trener: Tomaž Petrovič.
Rumeni kartoni: Nagode, Kolenc, Arčon, Gregorič; Čeh, Kramarič.

Zdelo se je sicer, da prve minute nadaljevanja ne bodo prinesle domače preobrazbe, potem pa je udarila naveza Rifet Kapić-Kotnik, ki je izigrala obrambo Krčanov. Hiter izenačujoči zadetek je dal krila gostiteljem, zlasti Kapiću, ki je po bledem prvem polčasu med odmorom zamenjal tudi obuvalo, v zadnji četrtini tekme pa se je po rošadah pomaknil naprej. Novogoričani so v deževnem drugem polčasu nekaj časa še delovali odločnejše in konkretnejše, potem pa se je igra spet uravnotežila, a tudi odprla. Nevarnejši so bili vendarle gostitelji, ki so v zadnjih 20 minutah v pravem nalivu pritisnili, točko za Krčane pa je rešil vratar Zalokar. ALEŠ SORTA


Najbolj brano