Vsakega niza je enkrat konec

Šesti prvenstveni krog ni spremenil razmerij moči na vrhu lestvice, kjer so se utrdili Domžalčani. Primorska predstavnika sta čvrsto zasidrana v spodnjem delu razpredelnice.

Koprski nogometaši so nanizali tretji zaporedni poraz, Domžale pa tudi po šestih tekmah niso prejele zadetka Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koprski nogometaši so nanizali tretji zaporedni poraz, Domžale pa tudi po šestih tekmah niso prejele zadetka Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER, NOVA GORICA > Tretji zaporedni poraz Luke Koper ni omajal prepričanja trenerja Rodolfa Vanolija, da lahko še ujame vlak proti vrhu. “Lani smo imeli sedem točk, letos šest,” se je tolažil v nedeljo zvečer. Igra Koprčanov pa obeta vse prej kot to. Dolgo vkalupljeni v obrambne okvire preprosto ne znajo več sproščeno in organizirano zaigrati v napadu. Visoke podaje nizkima Mateju Pučku in Mitji Lotriču so bile lahek plen domžalske ali katerekoli druge ekipe, na žalost je ugasnil visoki Jaka Štromajer, o napadalcu podobnega kova Anteju Mitroviću pa ne vemo veliko, saj mu je sodnik Matej Jug (celjski igralec je potrdil, da ni šlo za udarec s komolcem) poskrbel za pretiran počitek na treh tekmah. Tudi v nedeljo si je sodnik privoščil grobo napako, ko je prekršek nad Štromajerjem na robu kazenskega prostora ostal nekaznovan.

A to ni izgovor za neuspehe. Pozna se pomanjkanje nebeških skokov Miroslava Čovila, pa tudi kakšna lucidna poteza Gorana Galešića, ki si je medtem nov klub našel v bolgarskem Plovdivu. Igralce njegovega novega kluba Botev imenujejo kanarčeta, kanarčki po naše ... Igra je bila grajena okoli njiju, a tudi ko ju lani ni bilo v ekipi, je Koper znal igrati, morda celo lepše in učinkoviteje. Torej so razlogi za neuspehe deljeni med trenerjem in ekipo. Edinega aplavza občinstva je bil deležen vratar Božidar Radošević, ki je v zadnjih minutah na vse ali nič stekel v napad in celo bil v priložnosti, da izenači izid. Vse kaj drugega pa so s tribun “zaželeli” trenerju. Že jutri ga čaka nov zahteven preizkus. Koprčani bodo namreč v zaostali tekmi drugega kroga gostili Olimpijo.

Koprčani so po remiju z Domžalčani podaljšali svoj niz brez doseženega zadetka na tri tekme. Zadnji gol so dosegli v tretjem krogu na primorskem derbiju v Novi Gorici, 3. avgusta, ko so tudi zadnjič slavili. Za tri točke je v 41. minuti zadel Mitja Lotrič. Koprski strelski post torej traja že debelih 319 minut.

Ljubljančani so proti Gorici v soboto prekinili svoj in nasploh prvoligaški niz v letošnji sezoni. Ta je trajal kar neverjetnih pet krogov. Šele na 24. prvenstveni tekmi smo namreč videli prvi remi in obenem tekmo, ki se je končala brez zadetkov. Kaj lahko pa bi se niz brez neodločenega izida podaljšal še v šesti krog. Preostale štiri tekme so se namreč spet razpletle brez remija, tudi v Stožicah pa bi se mreži kaj lahko zatresli. Gostitelji so sicer imeli pobudo in več (pol)priložnosti, a najlepša se je v končnici tekme ponudila prav Novogoričanom, ki težko zadevajo. Na šestih tekmah so sicer dosegli šest golov, a kar štiri ob edini letošnji zmagi proti Radomljam. Prvoligaški novinci tudi po šestem krogu ostajajo edina ekipa brez zmage in osvojene točke. Po remiju Olimpije pa se lahko s polnim izkupičkom pohvalijo le še Domžalčani, ki so še na šesti zaporedni tekmi ohranili mrežo nedotaknjeno. Svoj niz bodo poskušali nadaljevati v soboto, ko bodo v derbiju sedmega kroga gostili Mariborčane.

Po zadnjem avgustovskem vikendu sledi krajši prvoligaški premor, med katerim bo v ospredju reprezentanca, ki začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Selektor Srečko Katanec bo seznam izbrancev za uvodno tekmo v Estoniji objavil 8. septembra. ROK MAVER,

ALEŠ SORTA


Najbolj brano