Vsak ponedeljek nov list

Večji del petkovega obračuna proti Mariborčanom je lahko strateg Plame pur Grega Nachbar tekmo spremljal povsem mirno. Tudi ob gostujoči seriji v zadnjih minutah je s svojimi košarkarji ohranil mirno kri in se v šestem krogu druge SKL veselil pete zaporedne zmage.

Grega Nachbar je uspešno začel trenersko  kariero pri članih. Foto: Simon Maljevac
Grega Nachbar je uspešno začel trenersko kariero pri članih. Foto: Simon Maljevac

ILIRSKA BISTRICA > “V slačilnici ni bilo nobenih povišanih tonov zaradi padca naše igre v zadnji četrtini. Pogovorili smo se le o tem, da moramo v takšnih okoliščinah igrati precej bolj odgovorno. Fantje so se sami zavedali, pri čem so grešili, tako da ni bilo razloga, da bi še sam povzdigoval glas,” je dogajanje po koncu dvoboja proti Braniku opisal Grega Nachbar. V Ilirski Bistrici se je očitno hitro udomačil, saj je pod njegovim vodstvom Plama pur v šestih krogih drugoligaškega tekmovanja doživela le en poraz.

> V prvih treh četrtinah tekme ste lahko uživali v igri svojega moštva.

“Z izjemo uvodnih minut smo uspešno nadzirali potek dogodkov. Z izpolnjevanjem navodil so fantje nevtralizirali glavne adute Maribora. Tudi tokrat se je potrdilo, da nas v igri lahko drži le dobra obramba. Na takšen način moramo nadaljevati, obenem pa bo potrebno odpraviti še določene napake, ki se nam dogajajo. Vsekakor pa smo lahko pred nadaljevanjem sezone dokaj optimistični.

> Proti Braniku je vse kazalo na to, da boste do zmage prišli po zaslugi odlične igre v napadu, a je v končnici zmagovalca vendarle odločila obramba?

“Zavedamo se, da smo v obrambi zelo močni in zelo pomembno je, da na vsaki tekmo izkoristimo to naše glavno orožje. Ko uspemo nasprotnika spraviti pod 65 doseženih točk, se lahko vedno nadejamo uspehu. V napadu imamo dokaj širok izbor, tako da v tem pogledu nimam večjih skrbi.”

> Ste zadovoljni z izborom igralcev?

“Imam ta privilegij, da lahko na vsaki tekmi rotiram deset košarkarjev. Ob takšnem slogu igre, je dolga klop še kako dobrodošla. Všeč mi je, da se fantje zavedajo svojih vlog v moštvu in svojih sposobnosti, ki jih skušajo maksimalno izkoristiti. Zaenkrat nas krasi odlično vzdušje, dobro pa se otepamo tudi poškodb in le upamo lahko, da bo šlo tako naprej tudi v prihodnjih mesecih.

> So ob seriji zmag zrasle tudi ambicije?

“Zavedamo se, da nam gre dobro, a poskušamo čim manj gledati na razpredelnico. Osredotočamo se na vsak trening in tekmo. Vsak ponedeljek obrnemo nov list in začnemo s pripravo na novega tekmeca. Že ob začetku sezone sem izjavil, da si želim čim več zmag. O končni uvrstitvi pa v tem trenutku ne razmišljam.”

> Se v Ilirski Bistrici tudi sam že počutite kot domačin?

“Poleg članske vrste treniram tudi mladince in člane, tako da v bistriški dvorani preživim veliko časa. Še posebej naporni so vikendi, ko so na sporedu tekme, tako da sem polno zaseden. Žena včasih malce pojamra, a se zaveda, da je trenerski posel pač takšen. S košarkarskim dogajanjem v Ilirski Bistrici sem zelo zadovoljen, saj domačini zavzeto spremljajo naše tekme. V mlajših kategorijah je tudi nekaj fantov, ki že izstopajo. Želim si, da bi se čim prej priključili članski ekipi, seveda pa ni preveč modro stopnice preskakovati. Pri mladih največ pozornosti namenjano tehniki, saj lahko le tehnično podkovani košarkarji igrajo na najvišji ravni.” SIMON MALJEVAC


Najbolj brano